Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Ekim 2014 - 23:43 Yorum: 0

Tunceli Valiliğinden "mezarlık" açıklaması

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valiliği, terör örgütü tarafından yaptırılan mezarlığın açılışıyla ilgili yasaklama kararı alındığını ve bölgeye araç geçişine izin verilmediğini bildirdi.Valiliğin...

Tunceli Valiliğinden 'mezarlık' açıklaması

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valiliği, terör örgütü tarafından yaptırılan mezarlığın açılışıyla ilgili yasaklama kararı alındığını ve bölgeye araç geçişine izin verilmediğini bildirdi.

Valiliğin yazılı açıklamasında, PKK'nın Tunceli-Pülümür karayolu Alacık köyü yakınında yaptığı terörist mezarlığının açılışıyla ilgili olarak Valilikçe yasaklama kararı alındığı duyuruldu.

Söz konusu bölgeye araç geçişine izin verilmediği belirtilen açıklamada, "Bunun dışında ilimize giriş ve çıkışlarla ilgili herhangi bir engelleme bulunmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca sanal ortamda, Tunceli’de Alevi vatandaşların mezarlıklarına girişlerinin engellendiğine dair haberlere yer verildiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adı geçen mezarlık, tamamen bölücü terör örgütü üyelerine ait olup Alevi vatandaşlarımızla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. İçinde bulunduğumuz mübarek muharrem ayında, Tuncelili Alevi vatandaşlarımızın bu provokasyonlara gelmeyip sağduyulu davranarak Tunceli’nin huzuru ve kamu düzeninin bozulmasına müsaade etmeyeceğine inancımız tamdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber