Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Ekim 2016 - 19:23 Yorum: 0

Tunceli Valisinden Muharrem iftarı

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Muharrem orucu dolayısıyla bir cemevinde iftar yemeği verdi.

Tunceli Valisinden Muharrem iftarı

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Muharrem orucu dolayısıyla bir cemevinde iftar yemeği verdi. İftarda konuşan Vali Kaymak, hükümetin Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda her türlü açılıma hazır olduğunu söyledi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Muharrem orucu münasebetiyle Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde iftar yemeği verdi. Yemeğe Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Vali Yardımcıları Olgun Öner, Hasan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Cemevi Dernek Başkanı Ali Ekber Yurt, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Alevi dedesinin okuduğu yemek duasının ardından iftar açıldı. Programda konuşan Vali Osman Kaymak, hükümetin Alevilerin sorunlarını çözme konusunda her türlü açılıma hazır olduğunu söyledi. Kaymak, "Hükümetimiz çok sayıda çalıştay yaptı. Çok sayıda programlar planlanıyor. Tek isteğimiz Alevilerin kendi aralarında bir ve beraber olması. Aşırı uçları törpüleyerek gerçek manada klasik Alevilik dediğimiz, hak Muhammed Ali ölçüsüne bağlı Alevilerin bir araya gelmeleri halinde devletimiz onların her türlü taleplerini karşılamaya en iyi şekilde gayret edecektir. Bu anlamda cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması, dedelere maaş bağlanması dahil her türlü konuda hükümetimiz her türlü açılıma hazır. Malum ülkemiz çok ciddi sorunlar yaşamakta. Yaşanan terör olayları, Suriye olayları, içimizdeki bu sorunları çözme konusunda bizlere fırsat vermiyor. Ama bizler bir ve beraber olursak, birlik ve beraberliğimizi korusak bütün dünya bir araya gelse de Türkiye'nin bu gücünü kıramayacaktır diye düşünüyorum. O anlamda bizi ayırmak isteyenlere fırsat vermeyelim."

Vali Kaymak'ın konuşmasının ardından okunan dualarla iftar programı sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber