Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 19:03 Yorum: 0

Tunceli'de 500 kişi istihdam edilecek

TUNCELİ (AA) - Tunceli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) Toplum Yararına Program kapsamında 500 kişiyi istihdam edecek.İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş, yaptığı yazılı...

Tunceli'de 500 kişi istihdam edilecek

TUNCELİ (AA) - Tunceli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) Toplum Yararına Program kapsamında 500 kişiyi istihdam edecek.

İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte devam eden Toplum Yararına Program kapsamında 560 kişinin istihdam edildiğini ve yapılacak yeni alımlarla bu rakamın bin 60 kişiye ulaşacağını belirtti.

İstihdam edileceklerin 6 ay süreyle geçici olarak çalıştırılacağını kaydeden Aktaş, “Kurumumuz ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında yapılacak protokol çerçevesinde ağaçlandırma ve bakım işlerinde çalıştırılmak üzere 500 kişi istihdam edilecek. Proje kapsamında 700 bin fidan üretimiyle ağaçlandırma, genç meşcere alanlarında bakım çalışması, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon tesis çalışması yapılacak olup amacı işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde özellikle istihdamında güçlük çekilen işsiz vatandaşlarımıza geçici gelir desteği sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Başvuruların 30 Mart ile 08 Nisan tarihleri arasında yapılabileceğini ifade eden Aktaş, Toplum Yararına Programda kadınlar, 18 yaş üstü bireyler, engelliler eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların öncelikli olacağını vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber