Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Tunceli'de çiftçilere TARSİM anlatıldı

TUNCELİ (AA) - Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Devlet Destekli Tarım ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) çalışmaları hakkında çiftçileri bilgilendirdi.Vali Osman...

Tunceli'de çiftçilere TARSİM anlatıldı

TUNCELİ (AA) - Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Devlet Destekli Tarım ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) çalışmaları hakkında çiftçileri bilgilendirdi.

Vali Osman Kaymak, İl Kültür Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çözüm süreciyle köye dönüşlerin yavaş yavaş başladığını, kentte çiftçilerin sorunlarının çözülmesi için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İnanç yerlerinin ulaşım sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kaymak, "İnanç yerlerini parasının bir kısmı geldi. Kalan kısmının da gelmesi halinde artık köylerimizde ulaşım sorunu olmayacak, su sorunu olmayacak, arkasından da kanalizasyonlarınızı yapmaya başlayacağız” dedi.

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya da, tarım sigortasının önemine değindi.

Son yıllarda küresel ısınma ve sera etkisi sonucu meteorolojik karakterli doğal afetlerin sayı ve şiddetlerinde önemli artışlar olduğunun gözlemlendiğini söyleyen Kaya, "Bu artış oranından birinci derecede etkilenen tarım sektörü olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle tarımsal üretimin güvence altına alınması, doğal afetlerden doğacak zarar riskinin en aza indirilmesi için tarım sigortası yaptırılması günümüz koşullarında büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, tarım sigortaları ve desteklemeler hakkında bilgi vererek çiftçilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş ve çiftçiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber