Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Ocak 2018 - 12:53 Yorum: 0

Tunceli’de kar yağışı etkili oldu, 242 köy yolu kapandı

Tunceli'de geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 242 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tunceli’de kar yağışı etkili oldu, 242 köy yolu kapandı

Tunceli'de geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 242 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu yıl ilk defa kent merkezine de kar yağmış oldu.

Metoroloji'nin önceden uyardığı kar yağışı Tunceli genelinde etkili oldu. Daha önce ilçelerde etkili olan kar yağışı, bu yıl ilk defa kent merkezine de yağdı. Kent merkezindeki yolların kapanmaması için Belediyeye ait ekipler geceden itibaren çalışma yaparak, ana arterlerin açık kalmasını sağladı. Öte yandan merkez ve ilçelere bağlı 242 köy yolu ise kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi tarafından önceden hazır edilen karla mücadele ekipleri ise köy yollarının açılması için çalışmalara başladı.

Tunceli-Elazığ arası yolcu taşımacılığı yapan şoförlerden Emirali Ak, uzun süredir beklenen karın nihayet yağdığını aktardı.

Yoldan geldiğini belirten Ak, "Tunceli-Pertek-Elazığ arası çalışıyorum. Yollarda şuanda kar yağışı etkili. Karayolları yol temizleme çalışmalarını yapıyor. Zaman zaman aksaklıklar yaşanmakta ama çok ciddi sıkıntılar görülmüyor" dedi.

İl merkezinde okul, hastane ve itfaiye yolları öncelikli olarak şehir içindeki tüm yolları ulaşıma açtıklarını belirten Tunceli Belediyesi çalışanlarından Cafer Yüksel, "Geceden beridir kar temizleme yapıyoruz. Bütün yolları açtık. Okul, hastane ve aciliyeti olan yollar öncelikli olarak şehir içindeki tüm yollarda kar temizleme çalışmaları yapıldı, hala da sürdürülüyor" diye konuştu.

Almanya'dan tatil için Tunceli'ye gelen Zeki ve Maral Kaptagel çifti de 25 yıl sonra ilk defa memleketlerinde kışı yaşadıklarını, karın yağmasının kuraklığın olmaması demek olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Tunceli’de kar yağışı etkili oldu, 242 köy yolu kapandı

Tunceli’de kar yağışı etkili oldu, 242 köy yolu kapandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber