Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu
Yerel 17 Mart 2015 - 21:38 Yorum: 0

Tunceli'de semah ve bağlama kursu açılacak

Vali Kaymak: "Artık bölgemizde silahlar sussun, bağlamalar, türküler konuşsun"

Tunceli'de semah ve bağlama kursu açılacak

TUNCELİ (AA) - Tunceli Halk Eğitim Müdürlüğü ile Cemevi işbirliğinde bağlama ve semah kursu açılacak.

Vali Osman Kaymak, cemevini ziyaret etti. Kaymak burada yaptığı konuşmada, bağlama ve semah kursunun açılacağını söyledi.

Bölgede barış sürecinin kalıcı olması için gayret sarf ettiklerini belirten Kaymak, şöyle devam etti:

"İlimizde bizler barışın kalıcı olması için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda her zaman söylüyoruz, barışı sürdürmek çok zor ama bunun için herkese düşen görevler var. Bu çerçevede belki minik dokunuşlar yapıyoruz. Cemevinde bizim zaman zaman değişik programlarımız oldu. Bizim söylediğimiz şu var; artık gençlerimiz cemevlerine fazla gelmiyorlar. Burada cemevlerinin içerisindeki faaliyetlerin artırılması lazım. Buradaki insanların buraya daha çok gelmesi için bir şeyler yapmak lazım. Bu çerçevede aslında Alevilikle bağlama birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Dedik ki ilimiz cemevinde de bir semah ve bağlama kursu açalım. Ve böylece de şu mesajı vermek istiyoruz. Artık bölgemizde silahlar sussun, bağlamalar, türküler konuşsun."

Tüm siyasi görüşten insanların artık barış istediklerini dile getiren Kaymak, şunları kaydetti:

"Türküler sevginin, kardeşliğin sesidir. Türküler, mutluluğun, huzurun, beraberliğin, aşkın sesidir. İnşallah sevginin, kardeşliğin olduğu yerde insanlar birbirini daha çok sevecekler ve eskiden yaşanmış acılar artık mutluluğa dönüşecek. Biz bu sevginin gerçekten Dersim coğrafyasında, Tunceli’de etrafa yayılmasını çok istiyoruz, önemsiyoruz. Yanlış anlaşılmasın, BDP’li arkadaşlarımız da CHP’li arkadaşlarımız da her kesimden siyasi düşünceli insanlar 'artık barış bizim için ekmek, su kadar büyük ihtiyaç' diyorlar. Barışın bu kadar özümsendiği, istendiği bir yerde aslında iradeyi ortaya koymak lazım. Cemevi ilimizde barışın, kardeşliğin merkezi olsun diye düşünüyorum. Kursumuzun hayırlara, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum."

Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ise, barış sürecinden söz ederek, "Dersim coğrafyasında artık istedik ki artık silahlar sussun bağlamalar çalınsın, ağıtlar yerine türküler, deyişler söylensin. Sayın Valimiz sağolsunlar gençlerimizin bağlamalarını kendileri hediye almak istediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah umduğumuz olur, artık bu savaş biter, silahlar bırakılır. Gençlerimizin ellerinde bağlamalar olur" dedi.

Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç da "Bu topraklarda artık silah sesleri değil, müzik notaları yükselmeli, çocuklarımızın gülüşleri yükselmelidir, kahkahaları yükselmeli diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber