Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Tunceli'de "Su Ürünleri Stratejik Planı" konulu toplantı yapıldı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de "DAP Bölgesi Tunceli Malatya İlleri Su Ürünleri Stratejik Planlarının Oluşturulması Projesi" kapsamında toplantı düzenlendi.Tunceli Valiliği, Gıda, Tarım ve...

Tunceli'de 'Su Ürünleri Stratejik Planı' konulu toplantı yapıldı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de "DAP Bölgesi Tunceli Malatya İlleri Su Ürünleri Stratejik Planlarının Oluşturulması Projesi" kapsamında toplantı düzenlendi.

Tunceli Valiliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Osman Kaymak, Tunceli'nin tarım alanlarının yetersiz olduğunu, bu nedenle alternatif üretim alanları oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Tunceli'de akarsular ve barajların balık üretimi için elverişli olduğunu ifade eden Kaymak, "Balıkçılığın denizlerde olduğu gibi baraj ve tatlı sularda yapılması üretim açısından çok önemlidir. İlimizde balıkçılığın gelişmesini temenni ediyoruz çünkü üreten bir şehir olmak için çalışıyoruz. İşsizliğin azaldığı bir şehir olmak istiyoruz. Son yıllarda Bakanlığımız, bu alanlara önemli destekler veriyor. Bakanlığımız, 2014 yılında Tunceli'deki üreticilerimize 19 milyon lira destek dağıtmış, bunun yaklaşık 2 milyon lirası su ürünlerine verildi. Sizler daha çok üretin ve daha çok kazanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya da toplantının Tunceli ve bölge illerine hayırlı olmasını temenni etti.

Tunceli’nin su potansiyelini üretime dönüştürmek için bu tür toplantıların önemli olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu sayede ilimizde yapılacak su ürünleri üretiminin daha kaliteli, daha mekanize ve daha verimli yapılmasına katkı sunacağız" dedi.

Su ürünleriyle ilgili sunumun ardından üreticilerin sorunları konuşuldu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, işletmeciler ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber