Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Tunceli'de taş ocağı tepkisi

Köylerinde taş ocağı açılmasını istemeyen vatandaşlar iş makinelerine engel oldu

Tunceli'de taş ocağı tepkisi

TUNCELİ (AA) - Köy merasında taş ocağı açılmasına tepki gösteren vatandaşlar, iş makinelerinin çalışmasını durdurdu.

Merkeze bağlı Sinan köyünde merada taş ocağı açılacağı bilgisini alan vatandaşlar toplanarak iş makinelerinin çalışmasına izin vermedi.

Muhtar Ali Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, taş ocağının izinsiz olarak açılmak istendiğini belirterek, "Bu taş ocağı açıldığı zaman insanlarımız zarar görecek, hayvanlarımız merada otlayamayacak. Araçlar gelip gidecek, insanlar belki taciz edilecek. Bu bir günlük bir iş değil, yıllarca sürecek. Onun için taş ocağının açılmasına karşıyız" dedi.

Köylerinde taş ocağı istemediklerini belirten köy sakinlerinden Abdullah Güler de köy halkının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını söyledi.

Taş ocağı açılması durumunda bölgede arıcılık yapamayacaklarını ifade eden Güler, "Taş ocağı burada açılırsa hayvancılık, arıcılık yapılamaz. Bundan dolayı köyümüze taş ocağı istemiyoruz. Defalarca bu şahısları uyarmamıza rağmen doğamızı tahrip etmek istiyorlar. Biz ve civar köylerdeki insanlar bu durumdan çok rahatsızız. Buraya taş ocağı açılırsa bu emsaldir, buraya 80 tane taş ocağı açılmak isteniyor. Tüm duyarlı halkımızı omuz vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Köye gelen jandarma ekipleri olası bir gerginliğe karşı güvenlik önlemleri aldı. Söz konusu taş ocağının yasal olup olmaması konusunda hukuki sürecin devam ettiği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber