Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 16:08 Yorum: 0

Tunceli'deki biyolojik çeşitlilik kayıt altına alınıyor

TUNCELİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" kapsamında Tunceli'de 2013 yılında başlatılan biyolojik çeşitliliğin...

Tunceli'deki biyolojik çeşitlilik kayıt altına alınıyor

TUNCELİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" kapsamında Tunceli'de 2013 yılında başlatılan biyolojik çeşitliliğin tespiti çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğü bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi"nin 20 Aralık 2013 ile 20 Aralık 2014 tarihleri arasında aralarında Tunceli'nin de bulunduğu 30 ilde uygulandığını söyledi.

Bu projenin, biyolojik çeşitliliğin etkin korunması, doğal kaynak yönetimi, arazi kullanım planlarının yapılması, yatırım projelerinin yönlendirilmesi ve seçeneklerin oluşturulması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Gürsönmez, “Proje kapsamında, 9 ayrı uzmanımız altı ay arazide son derece başarılı bir çalışma yürüttü ve bir ön rapor hazırlandı” dedi.

İlk verilere göre 36 kuş, 3 kertenkele, 4 yılan ve çift yaşarlarda 2 tür olmak üzere toplam 45 türün, Tunceli ili literatürüne ekleneceğini ifade eden Gürsönmez, “Biyolojik çeşitliliği kayıt altına alma çalışması Tunceli’de yapılmış en kapsamlı çalışma oldu. Bu çalışma ileride yapılacak çalışmalara zemin oluşturacak” diye konuştu.

Projenin tamamlanmasına iki aydan daha kısa bir süre kaldığını belirten Gürsönmez, bir yıllık çalışmayı 6-7 Kasım tarihinde arazide çalışma yapan ekibin katılımıyla düzenleyecekleri çalıştayla kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber