Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Tuncelili anneler "barış" için mum yaktı

Şehit Piyade Onbaşı Ulaş Urtimur'un annesi ile çatışmalarda ölen bazı örgüt mensuplarının anneleri, Ana Fatma Ziyaretgahı'nda birlikte mum yakarak "barış" mesajı verdi

Tuncelili anneler 'barış' için mum yaktı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, şehit Piyade Onbaşı Ulaş Urtimur'un annesi ile çatışmalarda ölen bazı örgüt mensuplarının anneleri, Ana Fatma Ziyaretgahı'nda birlikte mum yakarak "barış" mesajı verdi.

Şehit annesi Derman Urtimur ile çatışmalarda ölen bazı örgüt mensuplarının anneleri, Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyelerince Tunceli-Ovacık karayolundaki Ana Fatma Ziyaretgahı'nda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

"Barış" temennisiyle mum yakan anneler, evlerinde hazırladıkları lokmaları, ziyaretgaha gelenlere, yoldan geçenlere ve basın mensuplarına ikram etti.

Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Sözcüsü Ferhat Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mum yakıp "barış" dilediklerini söyledi.

Bölgede uzun yıllar ciddi acılar yaşandığını ifade eden Güven, "40 yıldır devam eden çatışmalı ortamda annelerimiz acılarını, kederlerini, isyanlarını gözyaşlarıyla toprak anaya aktardı. Bizler de bugün Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi olarak kutsal mekan Ana Fatma'dayız. Bizler bugün bir kez daha barışı haykırıyoruz ve hükümeti 10 madde üzerinde adım atmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Van'da 1999 yılında şehit düşen Ulaş Urtimur'un annesi Derman Urtimur ise "Bugün buraya geldik mum yaktık. Barış olsun, gençler ölmesin. Barış istiyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan annelerden Fadime Yıldız da barış istediklerini belirterek, "Cenab-ı Allah'tan hayırlısını istiyoruz. Barış için mum yaktık, niyaz dağıttık. Dostluk istiyoruz, barış istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaye Sürgeç ise "Anneler ağlamasın, yeter artık barış olsun. Biz de istiyoruz ki birlik olsun, düşmanlık olmasın. Yaşlı mı genç mi kim olursa olsun barış isteyin. Biz bunu istiyoruz, gençlerimiz ölmesin, yeter artık" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber