Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Tuncelili Gülşen'in yeğenleri için büyük fedakarlığı

Tunceli'de ailevi nedenlerle yanına aldığı 4 yeğenine bakabilmek için 9 yıl önce ayakkabı boyacılığı yapmaya başlayan 47 yaşındaki Gülşen Temur, çalışma azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor

Tuncelili Gülşen'in yeğenleri için büyük fedakarlığı

TUNCELİ (AA) - FATMA ÇIRAY - Tunceli'de ailevi nedenlerle yanına aldığı 4 yeğenine bakabilmek için 9 yıl önce ayakkabı boyacılığı yapmaya başlayan 47 yaşındaki Gülşen Temur, çalışma azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

Tunceli'de "Boyacı Gule" diye tanınan Gülşen Temur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 sene önce ailevi nedenlerle yanına aldığı 4 yeğenine bakabilmek için iş aradığı sırada bir kişinin "Sen de ayakkabı boya" sözleri üzerine bu işi yapmaya karar verdiğini söyledi.

O dönemde iş bulamadığı için ayakkabı boyacılığına başladığını anlatan Temur, "Merdiven silmeye de razıydım ama bulamadım. Bu yüzden bu işi yapabilir miyim diye düşündüm. Korktum aslında ama mecbur kaldım, boyacılığa başladım. Hiç kazançlı bir iş değil. Yarı aç, yarı tok, bazen mutfak masrafım ya çıkıyor ya da çıkmıyor ama mecburum" dedi.

Önce yadırgandığını daha sonra ise vatandaşların kendisine alıştığını belirten Temur, "9 yıldır çalışıyorum. İlk önce insanların bakış açısı hiç iyi değildi, 'gidip başka iş bulsun, erkek işini yapıyor' diyorlardı ama alıştılar. Çoğu da 'biz nasıl ayağımızı uzatıp da kadına ayakkabı boyatalım' diyor, çekiniyor. Bu yüzden çok kaybım oluyor" ifadelerini kullandı.

Temur, vatandaşların dikkatini çekebilmek için espriler yaptığını dile getirerek, "Sesimi duyurmak için bağırıyorum. 'Ayakkabısını boyayana çay söylüyoruz, cep telefonu veriyoruz, kampanyamız çok zengin' diye espriler yapıyoruz. Maksat, sesimi duyurmak" diye konuştu.

Yeğenlerinden 2'sinin okuduğunu, 2'sinin işe girdiğini belirten Temur, "Çok şükür şu anda kendi ayakları üzerinde durabiliyorlar. Anne değilim ama yeğenlerime bakıyorum. Boyacılık yaparak onlara kol kanat germeye çalışıyorum. Zor oluyor ama çaba harcıyorum" dedi.

Temur, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Gülşen Temur'a ayakkabı boyatan vatandaşlardan Ozan Koru, "Daha önce hiç kadın ayakkabı boyacısı görmedim" ifadesini kullandı.

Koru, çalışma azmi dolayısıyla Temur'u takdir ettiğini söyledi.

Yıldız Gerçek de Temur'un çalışma azmine dikkati çekerek, "Kadınlarımız bizler için değerli. Kadınlar, erkekler sayesinde yaşamıyor. Kadınlar kendi gücüyle, düşüncesiyle yaşıyor" dedi.

Esnaf Recai Çabuk ise "Ben Diyarbakırlıyım. Buraya geldiğimde Gule ablayı gördüğümde çok şaşırmıştım açıkçası. Bir kadının ailesini geçindirmeye çalışması gurur verici bir şey. Çok da dikkatimi çekti. Onu çok seviyoruz" diye konuştu. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber