Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Nisan 2022 - 21:58 Yorum: 0

Tunus açıklarında batan akaryakıt yüklü gemide sızıntı tespit edilmedi

Tunus açıklarında dün kötü hava koşulları nedeniyle batan ve 750 ton akaryakıt taşıyan gemide inceleme yapan dalgıçlar, gemide sızıntı olmadığını...

Tunus açıklarında batan akaryakıt yüklü gemide sızıntı tespit edilmedi

Tunus açıklarında dün kötü hava koşulları nedeniyle batan ve 750 ton akaryakıt taşıyan gemide inceleme yapan dalgıçlar, gemide sızıntı olmadığını tespit etti.

Tunus'un Gabes kenti açıklarında dün kötü hava koşulları nedeniyle batan ve 750 ton akaryakıt taşıyan Ekvator Ginesi bayraklı Xelo adlı gemide Tunus Çevre Bakanlığına bağlı ekipler incelemede bulundu. Dalgıçlar tarafından incelenen geminin gövdesinde sızıntı tespit edilmediği aktarıldı. İncelemenin geminin kaptanı ve mühendisi ile yapıldığı ifade edilirken, önlem olarak geminin etrafına koruyucu bariyerler yerleştirildiği aktarıldı.

"Durum tehlikeli değil"

Tunus Ulaştırma Bakanı Rabie Majidi yaptığı açıklamada, gemi mürettebatını tahliye eden arama-kurtarma ekiplerinin operasyon sırasında gemideki vanaların kapalı olduğunu kontrol ettiğini belirterek, dalgıçların yaptıkları incelemede söz konusu vanaların sızdırmaz ve sağlam olduğundan emin olduğunu açıkladı. Majidi, "Durum tehlikeli değil, görünüm olumlu, gemi şans eseri kumda karaya oturduğu için stabil" ifadelerini kullanarak, önceliklerinin gemide bulunan dizel yakıtı kirliliği önlemek için güvenli şekilde başka bir noktaya pompalamak olduğunu belirtti.

Mürettebat kurtarılmıştı

Mısır'dan Malta'ya giden Xelo'nun mürettebatı geçtiğimiz cuma akşamı bir imdat çağrısı yapmış, gemide bulunan 4'ü Türk, 2'si Azerbaycanlı ve 1'i Gürcistanlı olan toplam 7 kişilik mürettebat kurtarılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber