Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2019 - 22:05 Yorum: 0

Tüp Bebek Tedavilerine Başvurmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kısırlık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çocuk sahibi olmak isteyen anne ve baba adaylarının karşısına çıkabilen bir sorun.

Tüp Bebek Tedavilerine Başvurmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kısırlık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çocuk sahibi olmak isteyen anne ve baba adaylarının karşısına çıkabilen bir sorun. Gebe kalmaya çalıştığında olumsuz sonuçlarla karşılaşan çiftler ise bu sorunu artık hiç dert etmiyor, in vitro fertilizasyon  yani bizim bildiğimiz adıyla tüp bebek sizi hamile kalmaya bir adım daha yaklaştırabilir, ancak ne olduğundan emin değilseniz, süreç korkutucu gelebilir. İşte ilk doktor ziyaretinizden önce bile tüp bebek hakkında bilmeniz gerekenler. Bilmeniz gerekenlere geçmeden önce ise ufak bir konuya değinmekte fayda var. Çiflterin tüp bebek tedavilerine başvurmadan önce kafalarına takılan ve en merak ettiği sorulardan birisi, tedaviye ne zaman başlanmalı? Sorusu oluyor. Bu soruya verilecek en uygun cevap ise, bir yıldır hiçbir korunma yöntemine başvurmadan düzenli olarak cinsel ilişkiye girilmesi ve bu bir yılın sonucunda hiçbir sonuç alamamış çiftlerin tüp bebek tedavilerine başvurması uygun görülür.

Tüp Bebek Tedavi Sürecini Stressiz Geçirin

İn vitro fertilizasyon yani tüp bebek kararını vermek hem heyecan verici hem de sinir bozucudur. Bir yandan, tedaviler size hamile kalmak için bir adım daha atıyor. Öte yandan, ne olacağını bilmek ya da tedavinin işe yarayıp yaramayacağına dair endişelenmek streslidir. İşte çiftlerin bu stresli durumla baş edebilmeleri için, bilmeleri gerekenler burada.

  • Tüp bebek tedavileri oldukça zaman alan ve meşakat gerektiren bir süreçtir. Peki burada ne demek istiyoruz? Şöyle ki tüp bebek tedavileri günümüzde ne kadar popüler olmuş olsa da her tüp bebek merkezi bu yüksek başarı oranlarıyla hizmet veremiyor. İşte bu yüzden öncelikle iyi bir merkez bulmak için vakit ayırmanız gerekecek. Daha sonra ise tedaviye başlamanız taktirde günlük yaşantınızdan ve zamanınızdan büyük ödünler vermeniz gereklidir.
  • Sağlıklı bir hayata geçmelisiniz. Yukarıda da değindiğimiz gibi tüp bebek tedavileri günümüzde yüksek başarı oranları ile çiftlere hizmet veriyor. Ancak bu başarıları engelleyen bazı durumlar mevcut, bunlardan biriside sağlık. Eğer çiftler tüp bebek tedavilerine başvurmadan önce sağlıklı bir kiloya gelir, alkol alımını sınırlandırır, tütün ve diğer madde kullanımını bırakır ise tüp bebek tedavilerinden elde edeceği başarı oranını büyük ölçüde arttıracaktır.

Tüp bebek oldukça uzun ve meşakatli bir süreç olduğu için tüp bebek hakkında bilinmesi gerekenler  tabii ki bunlarla sınırlı değil. Siz de tüp bebek tedavileri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için   https://www.cyprusivf.net/ adlı kıbrıs tüp bebek internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezi Seçiminin Önemi

Yukarıda tüp bebek merkezi seçiminin önemine kısaca değindik. Ancak bu konuya daha detaylı değinmekte fayda var. Kısırlık dünyada ve ülkemizde milyonlarca bireyin başına gelen büyük ve evrensel bir sorun olduğu için dünyanın hemen hemen her yerinde milyonlarca tüp bebek merkezi mevcut. Aralarından sizin için en iyisi ve en profesyonelini bulmak için ise oldukça uzun süre araştırma yapmalısınız. İşte bu binlerce tüp bebek merkezi arasında kaybolmanıza artık gerek yok! Tüp bebek alanında öncü merkezlerden Kıbrıs tüp bebek merkezi Cyprus Ivf sizin yanınızda.

ETİKETLER: Tüp Bebek
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber