Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Temmuz 2015 - 15:43 Yorum: 0

Tur Otobüsü, tarihe yolculuğuna yeniden başladı

Battalgazi Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Tur Otobüsü, tarihe yolculuğuna yeniden başladı. Şehirde farkındalık yaratan Tur Otobüsü’ne vatandaşların her geçen gün ilgisi artıyor.

Tur Otobüsü, tarihe yolculuğuna yeniden başladı

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’da ilk kez geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Tur Otobüsü, 2015 yılının ilk turuna çıktı. Eski Belediye Meydanı’nda sabah saat 10.00’da hareket eden Tur Otobüsü ile Yaz Kur-an Kursu’nda eğitim-öğretim gören öğrencilere tarihi mekânlar gezdirildi.

Hamidiye Camii İmamı Şükrü Gezen, Tur Otobüsü ile tarihi mekânlara yapılan yolculuğun önemine dikkat çekerek, “Bugün Battalgazi Belediyesi’nin tertip etmiş olduğu gezi otobüsüyle ecdatlarımızın ve atalarımızın bizlere miras olarak bıraktığı Battalgazi'nin tarihi mekânlarını gezmekteyiz” dedi.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı’da, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda vatandaşların tarihi eserlere olan ilgisini çekmek ve tarihi eserler hakkında bilgi sahibi olmaları adına geçen yıl hizmete sunulan Tur Otobüsü’nü bu yıl da hizmete sunduklarını belirterek, “Yapılmış olan tarihi mekânlarımızın restorasyon sonrası sizlerle paylaşmak ve bilinçlendirmek istiyoruz. Her gün saat sabah 10.00, öğleden sonra 15.00’de tur otobüsümüz hizmete girmiştir. Geçen senede yapmıştık ve halkımız çok memnun kalmıştı. Bu senede kültürel miraslarımızı tanıyabilmek amacıyla böylesi turları düzenlemiş bulunuyoruz” diye konuştu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber