Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 06 Eylül 2016 - 14:18 Yorum: 0

Turan: "Çanakkalelilerin vicdanını yaralayan faaliyetlere dur diyeceğiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, iptal edilen 5. Uluslararası Çanakkale Bienali hakkında açıklamalarda bulundu.

Turan: 'Çanakkalelilerin vicdanını yaralayan faaliyetlere dur diyeceğiz'

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, iptal edilen 5. Uluslararası Çanakkale Bienali hakkında açıklamalarda bulundu.

5. Uluslararası Çanakkale Bienali Genel Sanat Yönetmeni Beral Madra'nın darbe destekçiliği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ettiği hakaretlerle gündeme geldiğini belirten Milletvekili Bülent Turan, "Çanakkaleliler şahittir ki, şehrimizin marka değerine değer katacak her türlü yatırımı, projeyi siyasi hiçbir önyargı olmadan destekledik. Bu duruşumuzu da sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi tarihimizde bir ilk olan iktidarı ve muhalefeti ile teröre karşı gösterilen dik duruşun yara almasına sebep olacak tavırları kabul edemeyiz. Eğer Çanakkale gerçek bir barış şehri olacaksa Çanakkale'nin tüm kesimlerini kapsayacak organizasyonlar yine Çanakkalelilerin vicdanında karşılık bulan isimler tarafından yürütülmelidir. Terör ve darbenin her türlüsüyle çok ciddi mücadele ettiğimiz bu dönemde net bir tutum sergileyemeyen bir ismin organizasyon ekibinde bulunması kabul edilemezdi. İçinden geçtiğimiz hassas süreci göz önünde bulundurarak dile getirmiş olduğumuz teklif söz konusu ismin organizasyonun bir parçası olmaktan çıkarılmasıydı. Organizasyon komitesi ise bunun yerine adeta "Beral Madra yoksa Bienal de yok" anlayışı içerisinde bienali iptal etmeyi tercih etmiş. Bu bile Çanakkale Bienali'nin kimler uğruna iptal edildiğini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Çanakkale'nin tarihi ve kültürel değerlerine karşı birçok faaliyete ev sahipliğini ifade eden Bülent Turan, "Umarız ilerideki faaliyetler herkesin değerlerine saygı duyulduğu bir zeminde gerçekleşir. Şehrimizin HDP için pilav dağıtmak, HDP'li belediyelerle protokol imzalamak, isimleri terörle anılan marjinal isimlere konferans ve konser verdirmek gibi Çanakkalelilerin vicdanını yaralayan işlerle gündeme gelmesine dur diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber