Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 11 Mayıs 2016 - 15:38 Yorum: 0

Turan: “Kılıçdaroğlu Şirazesinden Çıkmıştır”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada başkanlık sistemine ilişkin "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede...

Turan: “Kılıçdaroğlu Şirazesinden Çıkmıştır”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada başkanlık sistemine ilişkin "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun şirazesinden çıktığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" ifadeleri tepki çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı yazılı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmayı talihsiz olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun kandan beslenen bir anlayışla partisine ve devlet adamlığına yakışmayacak bir tavır sergilediğini belirten Turan, "Demokratik zeminde tartışılacak sistem problemlerini akli selim zeminde tartışmak yerine savaş çığırtkanlığı yapmaktadır" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun ülkede kaos ortamı yaratmak için çağrıları ürkütücü bir şekilde çözüm zihniyetini ortaya koymaktadır" diyen Turan, durumun vahametinin ortada olduğunu kaydederek, "Üzülerek söylüyorum ki, Kılıçdaroğlu şirazesinden çıkmıştır. AK Parti, başından beri siyaseti ahlâkî bir zeminde yapmaktadır. Kılıçdaroğlu kendisini siyasi rekabete kaptırmış olabilir ancak ahlâk siyasetin dışında değildir. Ne yazık ki ana muhalefet partisi bu tavrıyla siyaset zeminini ahlâksız bir seviyeye çekmeye çalışmaktadır. Daha evvel farklı platformlarda da ifade ettik. Ne yazık ki Mustafa Kemal'in partisi küfürbazların terfi ettiği ve küfürbazların başının da genel başkan olduğu bir parti haline geldi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na hak ettiği dilden cevap verebileceklerini fakat siyasi kültürlerinin ve bulundukları makamın buna engel olduğunu kaydeden Turan, "Merak ediyoruz Kılıçdaroğlu ne yapacak? Başkanlık sistemini savunan milletvekillerini, vatandaşları infaz mı edecek, Naziler gibi gaz odalarına mı toplayacak? Kılıçdaroğlu ve küfürbaz partisi, bizim ahlâkımıza güvendikleri için bu kadar pespaye bir dil kullanıyorlar. Bizim bu seviyeye gelmeyeceğimizi bildikleri için bu şekilde saldırıyorlar. Şunu herkes bilsin ki, bu ülkede sistem değişikliğine karar verecek olan sadece ve sadece milletimizdir. Milletimiz, Kılıçdaroğlu'nun iç savaş tehditlerine pabuç bırakmayacak sağduyuya sahiptir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber