Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Güncel 17 Nisan 2014 - 16:22 Yorum: 0

Turgut Özal'ın vefatının 21 inci yıldönümü

AK Parti Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk ÖZ’ün Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 21 inci yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu Gündem Dışı Konuşmas

Turgut Özal'ın vefatının 21 inci yıldönümü

AK Parti Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk ÖZ’ün Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 21 inci yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu Gündem Dışı Konuşması;

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 21 inci yıldönümü dolayısıyla söz almış bulunuyorum; Yüce Meclisi en derin saygılarımla selamlıyorum.

Değerli Milletvekillileri;

Merhum Cumhurbaşkanımızın hayat hikâyesi, aslında ülkemizin ve demokrasimizin bir başarı hikâyesidir. Halkın içinden bir vatandaşın, devlet memurluğundan bürokrasinin tepe noktalarına kadar yükselip, ardından siyasete geçiş yaparak Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına kadar uzanan bir başarı hikayesi.

Merhum Özal’ı ülkemizin siyasi tarihinde farklı ve unutulmaz kılan şüphesiz pek çok özelliği vardır. Ama bunların arasında değişim ve dönüşüm sürecinde lokomotif işlevi gören “düşünce hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti ile birlikte teşebbüs hürriyetini” en üst seviyeye çıkarma gayretinin çok ayrı bir yeri vardır.

Bu ilkeler çerçevesinde, uzun yıllar siyasete ve ülke gündemine egemen olmuş uzlaşmaz tutuma, kısır döngü kavgalara, icraattan çok demagojik sataşmalara hapsolmuş siyasi mücadelelere son vererek;  halkımızı ortak değerler etrafında bir araya getirmeyi başarmış, insanımıza moral ve motivasyon, ülkemize de büyük bir dinanizm kazandırmıştır.

Turgut Özal, bürokrat, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak, ülkemizin her alanda kalkınması için olağanüstü çaba göstermiştir. Büyük hedefler ortaya koyarak, fikirleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlerin ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesine öncülük etmiştir.

Demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli rol üstlenmiştir. Demokrat, sivil ve dindar kişiliğiyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

Tüm bunları bir süre bizimde çetin bir mücadele verdiğimiz türlü vesayetlere, olumsuz şartlara ve tehditlere rağmen başarmıştır. Tüm inanmışlığıyla, halkına hizmet yolunda adanmışlığıyla ifade ettiği "benim iki gömleğim vardır, biri bayramlık diğeri idamlık" ilkesi ve inancıyla başarmıştır.

Merhum Özal’dan bizlere kalan en büyük miras ekonomi politikalarında, dış ticarette, enerji ve telekomünikasyon alanında ortaya koyduğu büyük değişim ve dönüşüm hamleleri kadar eylem ve söylemleriyle zihinlerde gerçekleştirdiği devrimlerdir.

O dönemde Özal'ın muhalifleri dahi bu zihinsel değişimin dışında kalamamışlardır. Sağlığında Turgut Özal'a acımasızca muhalefet edenler, şimdi siyaseten ya da kendi hatalarının farkına varıp ondan övgüyle söz etmektedirler.

Bazıları bu tutumu onu istismar etmek için göstermiş olsa dahi, kendisinin 'beni 20 yıl sonra daha iyi anlayacaklar” sözünü doğrulamaktadırlar.

Merhum Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya da çok önemli hizmetleri olmuştur. Bunlardan biri Turgut Özal Tıp Merkezi’dir. Tıp merkezi bugün sadece Malatya’ya değil tüm bölgeye hatta yurtdışından gelen hastalara hizmet vermektedir.

Değerli Milletvekilleri;

Turgut Özal, ekonomik alanda ortaya koyduğu başarılar kadar; demokratikleşme ve insan hakları alanlarında da çok önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Türk Ceza Kanununun 141, 142 ve 163. maddelerinin kaldırılması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yargı yetkisinin tanınması, kişisel başvuru hakkının tanınması, işkenceyle mücadele sözleşmelerinin imzalanması hep onun zamanında gerçekleşmiştir.

Özal'dan sonra Türkiye maalesef AK Parti iktidarına kadar;  reformların durduğu, istikrarın bozulduğu, ardı ardına ekonomik krizlerin yaşandığı, siyasetin kan kaybedip, askeri vesayetin tekrar hâkim olduğu bir ülke konumuna dönmüştür.

Özal dönemindeki Türkiye’nin sürekli gelişen ve güçlenen yolculuğu bugün, AK Parti iktidarıyla devam etmektedir.

Aziz milletimiz, son nefesine kadar daha müreffeh, daha demokratik, daha özgür bir Türkiye'ye gayretiyle, ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatına yönelik sayısız hizmetleriyle kendisini minnet ve şükranla hatırlamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.

Bugün aynı zamanda 12 Eylül darbe planlarına zemin hazırlamak, Alevi-Sünni kardeşliğine halel getirmek ve ülkede kaos ortamı oluşturmak amacıyla 17 Nisan 1978 tarihinde; 
evine paket içinde gönderilen bombanın patlaması sonucu; torunu ve geliniyle birlikte yaşamını yitiren Hamit Fendoğlu’nun da ölüm yıl dönümü.

8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal gibi Malatya eski milletvekili ve belediye başkanı Hamit Fendoğlu’da Malatya’mızın yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden biriydi. Bu vesileyle Onu da rahmetle anıyorum.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri

İçinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftasının gönüllerimizde samimiyet ve ihlas duygularının kuvvetlenmesine, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen etkinliklerin Peygamber Efendimizin hayatını ve bizlere sunduğu ilahi mesajın gönülden idrak edilmesine vesile olmasını diler; 

Yüce heyetinizi saygıyla selamlarım.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber