Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ağustos 2016 - 12:33 Yorum: 0

Turgutlu AAT’nin yüzde 50’si tamamlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu'nun evsel nitelikli atıklarının arıtılacağı tesiste...

Turgutlu AAT’nin yüzde 50’si tamamlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu'nun evsel nitelikli atıklarının arıtılacağı tesiste çalışmalarını yarıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,Manisa olarak Gediz ve Bakırçay'ın temizlenmesi yolunda attıkları adımların haklı olarak gururunu yaşadıklarını ve ilin geleceğini garanti altına almak adına sürekli proje ürettiklerini ifade etti.

MASKİ Genel Müdürlüğü, doğal çevrenin korunması ile Gediz ve Bakırçay'ın temizlenmesi yolunda dev yatırımlara imza atıyor. Bu yatırımlardan biri de Turgutlu'da inşaat faaliyetleri devam eden atıksu arıtma tesisi. MASKİ'nin yoğun çalışmaları sonucu ilin kaderini değiştirecek projenin yüzde 50'si tamamlandı. 37 milyon TL'lik yatırım bedeli ile Turgutlu'nun ve Manisa'nın kaderini değiştirerek olan tesis ile birlikte Gediz Havzası'nın temizlenmesi yolunda MASKİ Genel Müdürlüğü üzerine düşen önemli görevlerden birini daha noktalamış olacak. Çevreci yapısıyla ön plana çıkan tesiste kurulu gücü 2 megavat olan enerji tüketiminin yarısını inşa edeceği güneş enerji sistemi sayesinde karşılayacak. Bu sayede hem elektrikten tasarruf hem de elektrik tüketimi nedeniyle ortaya çıkacak çevre kirliliğinin de önüne geçilecek.

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Tesiste çöktürme havuzunun bir tanesinin imalatları tamamlanırken diğerlerinde çalışmalar devam ediyor. Anaerobik fosfor tankları, havalandırma havuzlarında betonarme imalatlar ve korkuluk yapımları noktalandı.

"Manisa Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olacak"

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi'nde hızla ilerleyen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İl genelinde yaptığımız önemli yatırımların biri de atıksu arıtma tesisleri. Şehrimizin doğal çevresini güzelleştirip daha da yaşanabilir bir yer haline getireceğiz. Turgutlu'da bu kapsamda inşa ettiğimiz tesisin yüzde 50'si tamamlandı. Manisa olarak Gediz ve Bakırçay'ın temizlenmesi yolunda attığımız adımların haklı olarak gururunu yaşıyor ve ilimizin geleceğini garanti altına alıyoruz. Sürekli olarak projeler üretiyor ve ilimizi geliştirmek adına hamleler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Manisa'mız Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olacak. 85. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın onur konuğu şehri bu yıl Manisa'mız. Orada ilimizin güzelliklerini anlatmanın yanı sıra bu güzellikleri korumak için neler yaptığımızı da aktaracağız" dedi.

Turgutlu AAT’nin yüzde 50’si tamamlandı

Turgutlu AAT’nin yüzde 50’si tamamlandı

Turgutlu AAT’nin yüzde 50’si tamamlandı

Turgutlu AAT’nin yüzde 50’si tamamlandı

Turgutlu AAT’nin yüzde 50’si tamamlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber