Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 17:28 Yorum: 0

Turgutlu Engelsiz Yaşam Parkı’na Kavuşuyor

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Gaffar Okkan Parkı'nda başlayan "Engelsiz Yaşam Parkı" çalışmalarını yerinde inceledi.

Turgutlu Engelsiz Yaşam Parkı’na Kavuşuyor

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Gaffar Okkan Parkı'nda başlayan "Engelsiz Yaşam Parkı" çalışmalarını yerinde inceledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bölgeye yepyeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını müjdeleyen Başkan Şirin, "Hem mahalle halkımıza hem de engelli çocuklarımıza bir sözümüz vardı. Şimdi onların taleplerini yerine getiriyor, yetişkinlere ve çocuklarımıza hitap edecek yepyeni bir alan oluşturuyoruz" dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar ile birlikte çalışmaları devam eden Gaffar Okkan Engelsiz Yaşam Parkı'nda incelemelerde bulundu. Çalışma ekibi ve mahalle sakinleriyle selamlaşan Başkan Şirin, proje hakkında bilgi verdi. İlçenin yoğun yerleşim bölgelerinden biri olan alanı yetişkinlerin ve çocukların keyifli zaman geçirebileceği bir alan haline getireceklerini söyleyen Başkan Şirin, "Engelli çocuklarımızın rahatça vakit geçirebileceği alan ihtiyacını karşılayacağımızın sözünü vermiştik. Pilot olarak seçtiğimiz Gaffar Okkan Parkımız'da da çalışmalar başladı. Yeşil dokuya zarar vermeden komple bir yenileme yoluyla burayı güzel bir yaşam alanı haline getireceğiz" diye konuştu.

"YETER Kİ ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLSUN"

Engelli çocukların daha güvenli oyun grubu ihtiyacı olduğu ve onların da gönüllerince eğlenip çocukluklarını yaşama hakkı olduğunun altını çizen Başkan Şirin, "Engelli evladı olan ailelerimizi çok iyi anlıyoruz. Gerek derneklerimiz gerekse rehabilitasyon merkezindeki çocuklarımızın aileleriyle yaptığımız istişarelerde de özel bir park ihtiyacını sürekli dile getirdik. Geldiğimiz noktada da parkımızı hayata geçiriyoruz" dedi. Geçtiğimiz yıl belediye meclisinden alınan karara değinen Başkan Şirin, "Bilindiği üzere alanı merkez yapmak adına Büyükşehir Belediyemize tahsis etmiştik. Ancak halkımızın isteği doğrultusunda çocuk kültür sanat merkezini başka bir mahallemize yönlendirdik. Bu noktada da hem sözümüzü yerine getirmek hem de parkı atıl durumdan kurtarmak adına Büyükşehir Belediye Başkanımızdan talep ettiğimiz "Engelsiz Yaşam Parkı'nı uyguluyoruz. Şuanda kaldırım, bordür ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Engelsiz çocuk oyun grubunun yerleştirilmesiyle de proje tamamlanacak. Çalışmalar bayramdan sonra daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Turgutlu Engelsiz Yaşam Parkı’na Kavuşuyor

Turgutlu Engelsiz Yaşam Parkı’na Kavuşuyor

Turgutlu Engelsiz Yaşam Parkı’na Kavuşuyor

Turgutlu Engelsiz Yaşam Parkı’na Kavuşuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber