Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:33 Yorum: 0

Turgutlu’da Gaziler Günü kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" ünvanı ile "Mareşal" rütbesi verilişinin 95. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Demokrasi...

Turgutlu’da Gaziler Günü kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" ünvanı ile "Mareşal" rütbesi verilişinin 95. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Kaymakam Uğur Turan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Olgun, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Zafer Kara, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, daire amirleri, şehit yakınları ile gaziler ve aileleri katıldı. Tören, Turgutlu Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Turgutlu Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şubesi ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Turgutlu Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Türkiye Muharip Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Turgut Gürkaş tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Gürkaş, konuşmasında 19 Eylül tarihinin Sakarya Meydan Muharebesi'nde gösterdiği büyük kahramanlık sonucu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik ünvanının verildiği gün olduğunun altını çizerek, "Gazi kelime anlamı olarak; dinine, vatanına ve namusuna tecavüz eden düşmanı defetmek için muharebeye katılan ve gazadan dönenlere verilen bir sıfattır; ünvandır. Biz Gaziler bu ünvanı alırken, süngünün ucunda, merminin vızıltısında, mayının sinsi yüzünde, bombanın dehşetinin içinde bulunduk. Sıkıntılı, korkulu günler geçirdik. Hep vatan dedik. Çok şükür bugünlerdeyiz" dedi.

Törenin ardından protokol, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şubesi ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Turgutlu Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek ve vakıf ziyaretinde şehitler adına dualar okundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber