Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Turhal'da başarılı öğrenciler yurt dışı gezisiyle ödüllendirilecek

TOKAT (AA) - Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu'nun, liselerde okul birincisi ve üniversite sınavında puan türlerinde ilçe birincisi olan öğrencileri yurt dışı gezisiyle ödüllendireceği...

Turhal'da başarılı öğrenciler yurt dışı gezisiyle ödüllendirilecek

TOKAT (AA) - Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu'nun, liselerde okul birincisi ve üniversite sınavında puan türlerinde ilçe birincisi olan öğrencileri yurt dışı gezisiyle ödüllendireceği bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız ve okul müdürlerinin katıldığı Şeker Fen Lisesi'ndeki toplantıda hayata geçirilecek proje hakkında bilgiler verdi.

Eğitimin kendisi için önemli konular arasında yer aldığını belirten Kadiroğlu, "Eğitimsiz toplumlar cehaletin esiri olmaya her zaman mahkumdur. Görev yaptığım her yerde eğitime çok önem veren bir anlayışla hareket ediyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz genelinde örnek olarak gösterilebilecek uygulamaları yapıyoruz" dedi.

Takdir alan ve üniversiteyi kazanan öğrencilerin ödüllendirilmesi uygulamalarından sonra yine iki projeyle eğitimin destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Okul birincilerini ve üniversite sınavında puan türlerinde ilçe birincisi olan öğrencilerimizin yurt dışı gezisi ile ödüllendireceğiz. İlkokullarımızdaki sınıf kitaplıklarını zenginleştireceğiz. Bu projelerimi yurt dışındaki Turhallı iş adamı hemşehrimizle paylaştığımda kendisinin tam destek vereceğini fakat isminin açıklanmasını istemediğini bana iletti. Bu projelerle amacım eğitimi desteklemek, başarıyı ödüllendirmek, kitap okuma alışkanlığını daha da artırmak, okumaya özendirmek ve çocuklarımızın ufkunu açmaktır. İsminin açıklanmasını istemeyen gurbetçi iş adamı hemşehrimiz bu iki projemizdeki tüm masrafları karşılayacak. Sadece pasaport ve vize masraflarını öğrencilerimiz kendileri karşılayacak. Fakat maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin bu masraflarını da biz kaymakamlık olarak karşılayacağız. Herhangi bir değişiklik olmazsa öğrencilerimiz yurt dışında Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'ı gezecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber