Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Turhal'da sigara denetimleri

TOKAT (AA) - Turhal Kaymakamlığı'nca 2012 yılından itibaren yapılan sigara denetimlerinde, 42 iş yeri ve 110 kişiye idari para cezası uygulandı.Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, yaptığı...

Turhal'da sigara denetimleri

TOKAT (AA) - Turhal Kaymakamlığı'nca 2012 yılından itibaren yapılan sigara denetimlerinde, 42 iş yeri ve 110 kişiye idari para cezası uygulandı.

Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu kapsamında ilçede sürekli olarak denetimler yapıldığını ve Turhal'ın havasının dumansız hava sahası olduğunu belirtti.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı görevlilerinden oluşturulan ekiple denetimlerin devam ettiğini hatırlatan Kadiroğlu, "Bu denetimlerde hem iş yeri sahip ve sorumlularına bilgilendirici eğitimler, hem de Toplum Sağlığı Merkezince hazırlanmış bilgi metni verilmekte. Eğer ihlal tespit edilirse de kişilere, iş yeri sahip ve sorumlularına 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 39. maddesi gereğince idari para cezası kesilmekte" ifadelerini kullandı.

Denetimlerde eskiye oranla kapalı alanda sigara içim oranında azalma olduğunu aktaran Kadiroğlu, şunları kaydetti:

"İlçemizde 2012 yılı Aralık ayından 2015 yılı Şubat Ayı sonuna kadar 2 bin 910 adet iş yeri denetlendi. Yapılan bu denetimler sonunda 42 iş yerine ve 110 kişiye idari para cezası uygulanmış olup, bir iş yerine ise 15 gün kapatma cezası verildi. Uygulanan bu cezalar sonrası cezaların iptali için Sulh Ceza Mahkemesine açılan 6 dava sonrası bir ceza kaldırılmıştır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber