Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 23 Mayıs 2017 - 10:55 Yorum: 0

Turist olarak geldiler, 100 bin dolar fidye için kaçırıldılar

İran, Kuveyt ve Afganistan'dan Türkiye'ye turist olarak gelen 7 kişi, 100 bin dolar fidye için kaçırıldı.

Turist olarak geldiler, 100 bin dolar fidye için kaçırıldılar

İran, Kuveyt ve Afganistan'dan Türkiye'ye turist olarak gelen 7 kişi, 100 bin dolar fidye için kaçırıldı.

İstanbul'a gelen 7 turist fidyeciler tarafından kaçırılarak Kırklareli'ne getirildi. Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan bilgi üzerine kırsal alanda bulunan bağ evine yapılan operasyon ile 7 turist kurtarıldı. Turistleri rehin alan 3 Afgan uyruklu fidyeci, kaçmaya çalışırken yakalandı. Türk uyruklu olduğu tespit edilen bir fidyeci ise firari olarak aranıyor. Konuyla ilgili Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Ülkemize İran'dan turist olarak gelen çifte (Kuveyt/İran) vatandaşlığı bulunan 5 şahıs, İran vatandaşı 1 şahıs ile Afganistan vatandaşı 1 şahsın (toplam 7 şahıs) 21 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul ilinden kaçırılarak ilimize getirildiği ve ilimizde bir bağ evinde 100 bin dolar fidye karşılığında serbest bırakılma karşılığında tutulduğu bilgisi edinilmesi üzerine KOM Şube Müdürlüğü görevlilerimizce adresi tespit edilen Dereköy yolu Kolej karşısındaki bağ evine yapılan operasyonla kurtarılarak ilk tedavileri derhal yapılmıştır. Şüpheli şahısların görevlilerimizi görmesi neticesinde kovalamaca başlamış, bir kilometrelik mesafede arazi üzerinde yaşanan sıcak takip neticesinde 3 Afgan uyruklu şahıs bir tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili firari konumunda bulunan 1 Türk uyruklu şahıs şüpheli olarak aranmaktadır. Rehin tutulan 7 şahsın üzerlerinde pasaportları bulunmadığından Pehlivanköy geri gönderme merkezine teslim edilmişlerdir. Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin tamamlanması akabinde adliyeye sevk edilecektir."

Firari Türk uyruklu fidyeciyi arama çalışmaları devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber