Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Nisan 2014 - 21:03 Yorum: 0

Turizm Haftası

Denizli'de Turizm Haftası etkinlikleri, UNESCO dünya mirası listesindeki Pamukkale'de düzenlenen törenle başladı

Turizm Haftası

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Turizm Haftası etkinlikleri, UNESCO dünya mirası listesindeki Pamukkale'de düzenlenen törenle başladı.

Turizm Haftası'nın başlaması nedeniyle Pamukkale Kocaçukur mevkisinde tören düzenlendi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle son 20 yılda turizm alanında inanılmaz başarılara imza attığını dile getirdi.

Türkiye'nin dünyada turizm denilince akla gelen ilk ülkeler arasında bulunduğuna dikkati çeken Demir, Denizli'nin turizm konusunda arzu ettikleri yerde olmadığını vurguladı.

Turist sayısı anlamında Türkiye'de en çok turistin geldiği 5. ilin Denizli olduğunu dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Ancak Türkiye'de turistin konaklama sürelerine baktığımızda yerimiz arzu ettiğimiz yerde değil. Sadece 1 gün konaklama yapılıyor. Turizmde en önemli hedefimiz 10. kalkınma planında da yer alan termal sağlık turizmini geliştirebilmek. İnanıyorum ki bu işte en önde olan kentlerden bir tanesi Denizli olacaktır. Bildiğiniz gibi Türkiye termal kaynaklar anlamında dünyada 7. sırada ve Ege Bölgesi de Türkiye'de termal kaynakların yüzde 85'ine sahip. Bunların içerisinde de Denizli yeraltı kaynakları anlamında en önde olan illerden bir tanesi. Pamukkale'de bu kadar alana rengini veren kaynak 36,5 derece. Ama jeotermal elektrik santralında sondajla elde edilen kaynağın derecesi 240. Yani Denizli'de 36,5 ile 240 derece arasında onlarca çeşit jeotermal kaynak var. Bu kadar zengin kaynak varken sadece bir gecelik konaklamayla yetinmemiz mümkün değil. O halde bir çalışma yapmamız gerekiyor, bu kadar kaynağı değerlendirmemiz gerekiyor. Pamukkale Karahayıt bölgesinde, termal sağlık turizmi anlamında model olacak çalışmalar yapılıyor."

Denizli'nin sahip olduğu 19 antik kentle bir açıkhava müzesi gibi olduğunun altını çizen Demir, bu antik kentlerin 5 tanesinde kazı çalışmaları yapıldığını, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile Bozdağ Kayak Merkezi'nin önemli bir turizm merkezi olacağını kaydetti.

Törende, Denizli'de en az 10 yıldır hizmet veren seyahat acentelerine plaket verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber