Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Nisan 2014 - 16:08 Yorum: 0

Turizm Haftası

TOKAT (AA) - Tokat'ın Zile ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla  "Geleneksel Türk Mutfağı Günleri" etkinliği başladı.Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından...

Turizm Haftası

TOKAT (AA) - Tokat'ın Zile ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla  "Geleneksel Türk Mutfağı Günleri" etkinliği başladı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında 30 farklı yöreden yemek ve tatlılar ilçede yaşayan, yaşlı kimseler ile yüzyüze görüşüp tarifleri alınarak yapıldı.

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Emel Kocaman, "Yiyecek içecek işletmeciliği bölümünde okuyan öğrencilerimiz 3 ay önce yapılan Türkiye Üniversiteler arası Aşçılık yarışmasında 13 madalya kazandı. Artık dünyada trent yöresel mutfak ve yöresel yemekler. Bizde öğrencilerimizi hem dünya hemde Türk mutfağında uzman aşcı olarak yetiştiriyoruz" ifadesini kullandı.

AK Parti Zile İlçe Başkanı Şennur Bozdağ Aslan ise " Globalleşen dünya bütün kültürleri tahrip ettiği gibi mutfak kültürümüzü de olumsuz etkilemiştir. Osmanlı mutfağından bir çok yemeğin bırakın yemeyi tarifini dahi bulamıyoruz. Bu organizasyonu Türk mutfağının kaybolmaması ve su yüzüne çıkarılması açısından oldukça önemsiyoruz" dedi .

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber