Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Nisan 2014 - 01:08 Yorum: 0

Turizm Haftası'nda Enbe Orkestrası konser verdi

38’inci Geleneksel Turizm Haftası Balosu'nda Enbe Orkestrası konser verdi

Turizm Haftası'nda Enbe Orkestrası konser verdi

MERSİN (AA) - Enbe Orkestrası, Mersin Turizm İşletmeleri Derneği (MERTİD) tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 38. Geleneksel Turizm Haftası Balosu'nda konser verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir otelde düzenlenen baloda yaptığı konuşmada, Mersin'in tarihi bir kent olduğunu ve birçok medeniyete evsahipliği yapan bölgede bulunduğunu söyledi. 

Mersin'in turizm alanındaki çeşitliliğine işaret eden Kocamaz, Antalya'nın turizmde bu günlerde Türkiye'nin lokomotifi olarak görüldüğünü fakat Mersin'deki değerler bir araya getirildiğinde kentin, Antalya'dan çok daha ileri ve tarihi olduğunu belirtti.

Şehrin sadece bir sanayi, liman ve turizm kenti olmadığını ifade eden Kocamaz, "Mersin iş hayatıyla ilgili her türlü değeri bağrında bulunduran ve eğer değerlendirilebilirse hepsinde de lokomotif görevi yapabilecek çok önemli bir bölge. Yıllardır söylüyoruz. Mersin'in turizm bölgelerine yatırımlar yapılmalı, önem verilmeli. Restorasyonların bir an önce tamamlanması ve turizme açılması, bir kısmına işlevler verilerek zamana ve çağa uygun olarak değerlendirilmesi hepimizin ortak talebi" diye konuştu. 

MERTİD Başkanı Hamit İzol da yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerin Mersin'in güzelliğine şaşırdığını söyledi.

Mersin'deki turizm faaliyetlerinin Suriye'deki iç savaştan etkilendiğine dikkati çeken İzol, şöyle devam etti:

 "Ürdün'den gelen turistler de Suriye'deki iç savaştan dolayı karayoluyla gelemiyorlar. Havayolu ile direkt İstanbul, Antalya var. Bize gelebilmeleri için İstanbul-Adana aktarması yapmaları lazım. O yüzden çok pahalı oluyor. Bundan dolayı Ürdün'ü de kaybettik, Lübnan'ı da kaybettik. Turizmci arkadaşlarım hiç üzülmesinler, Allah'ın izniyle İran ve Irak'la bu eksiği tamamlayacağız."

Konuşmaların ardından Enbe Orkestrası, kurucusu ve şefi Behsat Gerçeker önderliğinde Türkçe ve yabancı şarkıları seslendirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber