Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Aralık 2014 - 11:13 Yorum: 0

Turizm merkezlerinde yılbaşı mesaisi

Barındırdığı tarihi ve kültürel özelliklerle her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Muğla'daki turistik

Turizm merkezlerinde yılbaşı mesaisi

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Yılbaşı tatili dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanması beklenen Muğla ve ilçelerindeki turistik bölgelerdeki otellerde hazırlıklar devam ediyor.

Güney Ege'nin ünlü turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin bu yıl da çok sayıda yerli turisti ağırlaması bekleniyor.

Yaz sezonunun sona ermesiyle birçok otel ve turistik tesisin kapanarak tadilat çalışmalarına başlandığı bugünlerde kış döneminde de açık olan otellerde yılbaşı için hazırlıklar devam ediyor.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ , AA muhabirine, Marmaris'te yaz ve kış aylarında açık olan 5 otelin yılbaşı için hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Yılbaşı için yapılan rezervasyonlarla otellerde doluluk oranının yüzde 40 civarında olduğunu bildiren Özbozdağ, "Önümüzdeki hafta içerisinde rezervasyonların dolacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıla göre talep daha fazla. Yerli turistin yanı sıra her yıl gelen yabancı misafirlerimiz de yılbaşı için rezervasyon yaptırdı. Ayrıca ilçedeki birçok eğlence merkezi de program hazırlıyor" dedi.

Özbozdağ, Marmaris’te ekim sonunda turizm sezonunun sona erdiğini hatırlatarak, "Bu yıl her türlü olumsuzluklara rağmen geçen yıla oranla yüzde 2’lik bir artışla sezonu kapattık. Önceki yıllara göre biraz daha zorlandık. Daha güzel ve fazla servis ile ürün kalitesine önem vererek önümüzdeki yıllarda daha çok para harcayan kaliteli turisti de bölgemize çekebiliriz" diye konuştu.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala ise yılbaşı tatilinde Bodrum'daki açık otellerin tamamının dolacağını söyledi. 

İlçede, açık olan otellerin yılbaşı hazırlıklarını tamamladığını, yılbaşı için açılacak otellerde ise hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Kavala, "Bodrum’a yılbaşı için gelenler oteller dışında hazırlanan programlar sayesinde de güzel bir tatil geçirecek. Oteller de çeşitli programlar hazırlıyor. Bu programların duyuruları bilboardlara asılan afişlerle yapılıyor" diye konuştu.

Otellerin dışında kentteki eğlence merkezlerinin de hazırlıklar yaptığını vurgulayan Kavala, şunları söyledi:

"Yılbaşına çok az bir zaman kaldı. Açık olan otellerimizin hepsi hazırlıklarını tamamladılar. Ek olarak da muhtelif eğlence programlarını hem yöreden hem de İstanbul ve Ankara destekleriyle hazırlıyorlar. Katılımın ve Bodrum'daki turist sayısının yüksek olacağı kanısındayım. Yılbaşı programları kapsamında bazı sanatçılar otellerde konser verecek. Yöresel eğlenceler de olacak. Her otelin kendine göre yaptığı özel programlar var. Vatandaşların yılbaşında Bodrum'a gösterdikleri ilgiden memnunuz."

Fethiye ilçesinde de kışın açık olan otellerde rezervasyonların devam ettiği, otellerin yılbaşı için çeşitli konser ve eğlence programları hazırladıkları öğrenildi.

-"Gün batımını sakin kentte izleyin"

Ula ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile ünlü "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi’nde ise butik otellerin şimdiden yüzde 50’si dolu.

Akyaka'da yaşayan yabancılar, yeni yılın ilk sabahında denize girecek. Bu arada yeni yıl organizasyonu yapan tur şirketlerinin programlarına "Akyaka, Bodrum, Ölüdeniz ve Datça’da gün batımı izleme" etkinliğini de aldıkları ve yoğun ilgi gördüğü öğrenildi.

Akyaka’da tur yapan tekne sahipleri ise Gökova Körfezi’nin kış mevsiminde Türkiye’de güneşin batışı ve doğuşunun en iyi izlendiği yerlerden birisi olduğunu ifade ederek, bölgeye gelen turistlere güneşin batışını izlemelerini tavsiye ediyor.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber