Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Turizmciler, sektörü değerlendirdi

POYD Başkanı Kızıldağ:

Turizmciler, sektörü değerlendirdi

ANTALYA (AA) - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, bu yıl Antalya bölgesinde yaklaşık 30 bin yeni yatağın devreye gireceğini belirterek, "Bunların sadece yüzde 55-60'ını doldurmak için 1,2 milyon yeni turiste ihtiyaç var" dedi.

POYD'un mart ayı toplantısı, Liberty Hotels'te yapıldı. Toplantıda konuşan Kızıldağ, turizm açısından 2015 yılının biraz heyecanlı geçeceğini, herhangi bir kayıp vermeden yılı neticelendirmeyi istediklerini söyledi.

Bu ay Almanya'da ITB Berlin Turizm Fuarı ve Rusya'da Moskova Turizm Fuarı olmak üzere iki önemli fuara katıldıklarını anlatan Kızıldağ, fuarlarda edinilen izlenime göre Almanya pazarının bu yıl yüzde 3-5 arasında büyüyeceğini, Rusya pazarındaki sıkıntının ise devam ettiğinin öngörüldüğünü kaydetti.

"Bu yıl Antalya bölgesinde yaklaşık 30 bin yeni yatak devreye girecek. Bunların sadece yüzde 55-60'ını doldurmak için 1,2 milyon yeni turiste ihtiyaç var" diyen Kızıldağ, şöyle devam etti:

"Rusya ve Ukrayna pazarlarındaki sıkıntılar devam ediyor. Dolar karşısında bir miktar değerlenmeye başlayan ruble nedeniyle Rus tüketiciler beklemede. 1,5 ay önce tatil satın almak isteyen bir Rus bir dolar için 70 ruble ödüyordu, şimdi ise 60 ruble ödüyor. Bu nedenle tatil satın alacak Rus turist bekliyor."

Moskova'da ekonomik durumun izlerini yakından gördüklerini, kentte alışveriş merkezlerinde çok sayıda mağazanın kapandığını, ofis kiralarının düştüğünü, ekonomik durgunluğun seyahat harcamalarına da yansıdığını ifade eden Kızıldağ, "Bizi teselli edecek şey, Avrupa'da yaşanan politik sıkıntılar nedeniyle Rusya yönetiminin tatil için Türkiye'yi adres olarak göstermesi. Ruble, dolar karşısında değer olarak belli bir yerde dursun. Ruble stabil bir yapıya oturursa satışların tekrar başlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Erken rezervasyonlarda ciddi bir düşüş olduğuna dikkati çeken Ali Kızıldağ, bu yıl Rusya pazarında son dakika satışların yoğunluk kazanacağını bildirdi.

 - İnternetten satışlar artıyor

Toplantıda konuşan Regnum Carya Golf Resort Genel Müdürü Hakan Duran da yeni bir otel olarak Avrupa ve Rusya'da ciddi satış yaptıklarını belirterek, "Rus misafirleri internet üzerinden almaya başladık. Seyahat acentelerine güvensizlikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama bize internet üzerinden çok ciddi rezervasyon geliyor" dedi.

WOW Otelleri Genel Koordinatörü Edip Araç da internetten rezervasyonların çok yükselmeye başladığını, toplam satışların yüzde 10'unu internet üzerinden yaptıklarını dile getirdi.

Turizm sezonunun geçen yıldan kötü olacağını düşünmediğine işaret eden Araç, "Nisan ve mayısta belki bir miktar düşebilir ama haziran ve temmuzu kayıpsız atlatırız diye umut ediyorum" şeklinde konuştu.

Araç, sektör için kendisini en çok endişelendiren konunun seçimler olduğunu kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber