Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 15 Ağustos 2016 - 09:33 Yorum: 0

Turizmcilerden sektörü canlandıracak önemli teklif

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş, emekliye, memura, işçiye, çiftçiye ve esnafa faizsiz turizm destek kredisi...

Turizmcilerden sektörü canlandıracak önemli teklif

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş, emekliye, memura, işçiye, çiftçiye ve esnafa faizsiz turizm destek kredisi verilmesi halinde, iç turizmin yüzde 300 artacağını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden en çok turizmcilerin zarar görmesine rağmen Türkiye'deki birlik ve beraberliğin kendilerini mutlu ettiğini belirten TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, memurların geri verilen izin haklarıyla biraz yüzlerinin güldüğünü kaydetti. Yaşanan olaylardan dolayı şu anda yurt dışından turistin gelmediğine dikkat çeken Akkuş, "Memurların izinlerinin geri verilmiş olması ve yurtdışı çıkışlarının verilmiş olması hem iç hem de dış piyasayı olumlu etkiledi. İç piyasada hareketlilik kazandırdı. Hükümetimiz gerçekten ülkemizi ve devletimizi düşünüyor. Ülkemiz adına büyük mücadeleler veriyor. Turizm sektörünün canlılık kazanması için uğraş veriyor. Rusya ile olumlu gelişen görüşmelerde turizm sektörünü yine canlandıracaktır" diye konuştu.

Seyahat Acenteleri Birliği olarak hükümetten faizsiz destek kredisi vermesini istediklerini belirten Akkuş, "Bu kredinin emekli, memur, işçi, çiftçi ve esnaf olan vatandaşlarımıza verilmesini istiyoruz. Eğer bu durum gerçekleşirse iç turizm canlanır ve hareketlilik kazanır. Bizler her ne kadar yurt dışından turist getirmenin çabasını yapıyor olsak da, iç piyasayı canlandırmak için bu yöntemin yürürlüğe girmesini istiyoruz. Bu tür kredi sonunda insanlar daha değişik bölgelere gidebilir. Böylelikle yüzde 300 oranında iç turizmin artacağına inanıyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber