Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mayıs 2016 - 20:23 Yorum: 0

Türk-afrika Üniversiteleri Formu’nda, Afrikalılara “İşbirliği Çağrısı”

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Çankırı Üniversitesi tarafından düzenlenen Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği...

Türk-afrika Üniversiteleri Formu’nda, Afrikalılara “İşbirliği Çağrısı”

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Çankırı Üniversitesi tarafından düzenlenen Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Formu ve Eğitim Fuarı, Türk ve Afrikalı eğitimcileri buluşturdu.

Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel'de düzenlenen açılış töreni ile kapılarını eğitimcilere açan fuara Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savax, Sudan Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Sümeyya Ebu Kashawa, Cibuti Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Nabil Mohamed Ahmed ve Orta Afrika Cumhuriyeti Bakanı Aboubakar Moukades Noure, KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar ile Afrika ülkelerinden Sudan, Cibuti, Etiyopya, Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Tunus, Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti, Uganda ve Mısır olmak üzere toplam 11 Afrika ülkesinden yaklaşık 85 bakanlık yetkilisi katıldı.

Açılış töreninde katılımcılara hitap eden KUZKA Genel Sekreteri Ramazan ÇAĞLAR, konuşmasında dünyada yaşanan kalkınma eşitsizliğe vurgu yaparak, Afrika ülkelerinin bunu en çok yaşan ülkeler olduğuna dikkat çekti. Çağlar, "İçinde bulunduğumuz yüzyıl iletişim ve ulaşım imkanları ile artan işbirliği sayesinde bu eşitsizliği giderme umutlarını arttırmaktadır. Türkiye son 10 yıl içinde göstermiş olduğu planlı kalkınma hamleleri ile ilerleme kaydetmiş ve her platformda bu deneyimlerini paylaşmaktadır." dedi.

"AFRİKALI İŞ ADAMLARI İLE İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ"

Konuşmasında Türkiye'nin 10 yıldır sürdürmekte olduğu kalkınma hamlesinin aktörlerinden olan Kalkınma Ajanslarının çalışmalarını da anlatan Genel Sekreter Çağlar, şunları kaydetti: "KOBİ'lerin desteklenmesi, kırsal kalkınma, az gelişmiş bölgelerin kalkındırılması alanlarında önemli tecrübeleri olan ülkemiz, son 10 yıldır yerel kapasitenin geliştirilmesi ve daha etkin kullanılması için ülkemizde kalkınma Ajansları kurulmuştur. Bölge düzeyinde planlama ve uygulama yapan Ajanslarda tüm yerel dinamikler söz sahibidir. Ajanslar hibeler, teknik destekler ve ikili işbirliği çalışmaları ile hem altyapıyı, hem de insan kaynağı potansiyelini geliştirmeye çalıştırmaktadırlar. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı da Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerini kapsayan bir bölgeye hizmet vermektedir. Kurulduğu günden bu yana 100 milyon TL kaynağı bölgeye kazandıran KUZKA, istihdama da katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda yerel ve uluslararası fonların bölgeye gelmesi için çalışmaktadır. Burada bulunan yabancı misafirlerimizle geliştirilecek işbirliklerine ve deneyimlerimizi paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum"

Yerli ve yabancı misafirlerin konuşmalarının ardından etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlar için plaket töreni düzenlendi. Törende KUZKA'ya takdim edilen plaketi Genel Sekreter Ramazan Çağlar, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın'nın elinden aldı. Uluslararası Türk-Afrika Üniversiteleri etkinliği 27 Mayıs Cuma günü sona erecek.

Türk-afrika Üniversiteleri Formu’nda, Afrikalılara “İşbirliği Çağrısı”

Türk-afrika Üniversiteleri Formu’nda, Afrikalılara “İşbirliği Çağrısı”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber