Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 26 Ekim 2016 - 11:03 Yorum: 0

Türk bilim adamının çalışması ABD’de geniş yankı uyandırdı

Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.

Türk bilim adamının çalışması ABD’de geniş yankı uyandırdı

Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Akdemir'in jinekolojik endoskopik cerrahi ile ilgili çalışması ABD'de de ilgiyle karşılandı ve çalışma ülkenin prestijli dergisi Obstetrics ve Gynecology'de de yayımlandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Akdemir'in jinekolojik endoskopik cerrahi ile ilgili çalışması ABD'de de geniş yankı uyandırdı. Jinekolojik endoskopik cerrahi ile ilgili çalışma, ABD'deki Obstetrics ve Gynecology dergisinde yayımlandı. Kapalı poşet içerisinde elektromekanik laparoskopik doku parçalayıcı kullanım yöntemlerinde cerrahi eldiven kullanımını öneren çalışma, tıp dünyasında ilgi gördü.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, çalışma hakkında bilgi vererek, "Arkadaşımızın geliştirdiği yeni teknikler, hem endoskopik ameliyatlar sırasında maliyeti düşürüyor, hem de komplikasyonları azaltıyor" dedi.

Mete İtil, kliniğin Avrupa asistan eğitimi akreditasyonu almış bir merkez olduğunu da ifade ederek, Türkiye'nin her yerinden başvuran uzmanlara yönelik de endoskopi eğitim kursları verdiğini söyledi. Bir ay süren kursların bu konudaki en gelişmiş kurslar olduğunu, kurs kontenjanının hemen dolduğunu ifade eden İtil, her kursa içerisinde dünyaca ünlü bir cerrahı davet ettiklerini de belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber