Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Türk Büro-Sen'den, "Havacılık tazminatı" protestosu

ANTALYA (AA) - Türk Büro-Sen, Büro Hak-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, havacılık tazminatının çalışanlara verilmemesini protesto etti.Meteoroloji Bölge Müdürlüğü...

Türk Büro-Sen'den, 'Havacılık tazminatı' protestosu

ANTALYA (AA) - Türk Büro-Sen, Büro Hak-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, havacılık tazminatının çalışanlara verilmemesini protesto etti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, havacılık tazminatı başta olmak üzere meteoroloji çalışanlarının fazla çalışma, nöbet ücretleri, yıpranmayı payı ve arazi tazminatı taleplerinin karşılanmasını istedi.

Havaalanlarında uçuculuğa verilen hizmetler için EuroControl tarafından ilgili kurumlara belirli  bir pay aktarıldığını bildiren Danabaşoğulları, bu payın yüzde 90'nın Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), yüzde 10'nun ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesine aktarıldığını ifade etti. 

Havacılık tazminatı olarak adlandırılan payı DHMİ'nin çalışanlarına ödediğini belirten Danabaşoğulları, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ise çalışanlarına tazminatın ödemesini yapmadığını öne sürdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatını bir an önce ödenmesini isteyen Danabaşoğulları, "Hakları olan havacılık tazminatını alıncaya kadar haklı mücadelelerinde sendikalarımız her zaman meteoroloji çalışanlarının yanında olacaktır" dedi.

Grup, basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber