Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Ekim 2018 - 12:18 Yorum: 0

Türk: "Danıştayın Andımız kararı ile kıyamet koptu"

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Bilal Türk, andımız tartışmaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Türk: 'Danıştayın Andımız kararı ile kıyamet koptu'

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Bilal Türk, andımız tartışmaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Cacabey Meydanında Kamu-Sen üyelerinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında Sendika Temsilcisi Türk, 95. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyetin ve milli devlet yapısının tehlikede olduğunu söyledi.

Türk açıklamasında, "Danıştay 8. Dairesi de 24.04.2018 tarihli kararıyla Öğrenci Andını kaldıran işlemi hukuka aykırı bularak, 1933 yılından 2013 yılına dek 80 yıl boyunca okullarımızda okutulan Andımızın yeniden okutulmasının önünü açtı.

Ama ne hikmetse bir anda ülkemizde kıyamet koptu; ne kadar açılımcı ne kadar çözülümcü varsa meydanlara fırlayıp, Andımız üzerinden yeniden Türk milli kimliğine karşı saldırıya geçti. Bu kesim, içinde yaşattığı Devletin kurucu değerleriyle hesaplaşma arzusunu, Öğrenci Andının ırkçı söylemler içerdiği safsatası ile gizleme çabası içine girdi"dedi.

Cacabey Meydanında düzenlenen basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber