Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 06 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

Türk dansçılara ABD'de eğitim fırsatı

Devlet Opera ve Balesinin iki sanatçısı, ABD'nin en eski dans topluluğu Martha Graham Dance Company'de mesleki eğitim programına katılma hakkı kazandı

Türk dansçılara ABD'de eğitim fırsatı

İZMİR (AA) - Devlet Opera ve Balesinin iki sanatçısının, ABD'nin en eski dans topluluğu Martha Graham Dance Company'de (MGDC) mesleki eğitim programına katılma hakkı kazandığı bildirildi.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, basın toplantısında, 28. Uluslararası İzmir Festivali çerçevesinde MGDC iş birliğiyle gerçekleştirdikleri "Panorama Projesi"nde sahne alan balerin Çisil Soyöz ile balet Aykut Levent Özer'in, kazandıkları bursla MGDC’nin yoğunlaştırılmış kış eğitim programına katıldığını belirtti.

Her iki dansçının da kurs sonundaki sınavda başarılı olup 2 yıl süreli mesleki eğitim programına katılma hakkı kazandığını vurgulayan Sarper, "İKSEV, Martha Graham'ın dans tekniğini Türkiye’de öğreten ilk merkez olacak. Eylül-kasım döneminde New York’tan gelecek MGDC eğitmenleri, İKSEV’de ustalık sınıfı ve atölye düzeyinde eğitim verecek" diye konuştu.

Balerin Çisil Soyöz ve balet Aykut Levent Özer de kış eğitim programında farklı teknik öğrendikleri için zorlanmalarına rağmen başarılı olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber