Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Temmuz 2014 - 12:13 Yorum: 0

Türk doğaltaş sektörü Çin'e gidiyor

Doğaltaş sektörü, Çin’de 18-21 Ekim 2014 tarihlerindeki Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na gidiyor

Türk doğaltaş sektörü Çin'e gidiyor

İZMİR - Doğaltaş sektörü, en büyük ihracat pazarı Çin’in, 18-21 Ekim 2014 tarihlerindeki Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak. 

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Maden İhracatçıları Birliği, bu yıl 11. kez düzenlenecek Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlenecek. 

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine ver verilen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye’den Çin’e ihraç edilen blok mermer ve doğal taşların yüzde 50’sinin Yunfu'daki firmalar tarafından satın alındığı ve işlendiğini kaydetti.

Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 19 Türk firması katılmayı hedeflediklerini belirten Kaya, Türkiye’nin Çin’e yaptığı doğaltaş ihracatının son 7-8 yılda büyük bir gelişim gösterdiğine dikkati çekti.

Kaya, Türkiye’nin Çin’e olan doğaltaş ihracatının 2006 yılında 112 milyon 563 bin dolar seviyesindeyken, sürekli artarak 2013 yılı sonunda 981 milyon 879 bin dolara ulaştığını, 2023 yılı hedefinin ise 3 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber