Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Haziran 2016 - 16:23 Yorum: 0

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol;

Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, bazı okul müdürlerinin öğretmenlerin performanslarını tarafsız bir şekilde değerlendirmediğini ileri sürerek...

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol;

Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, bazı okul müdürlerinin öğretmenlerin performanslarını tarafsız bir şekilde değerlendirmediğini ileri sürerek sendika olarak performans değerlendirmelerinin iptal edilmesi için mahkemeye başvurduklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, her eğitim öğretim dönemi sonunda okul müdürleri tarafından öğretmenlerin dönem içerisindeki performanslarının değerlendirilmesi ile ilgili olarak, "Bu değerlendirmeler objektif kriterler esas alınarak yapılmıyor" dedi. Şenol, "Bazı okul müdürleri öğretmenler arasında barış ve huzuru yok edercesine öğretmenlere sendikasına göre puan vermektedir. Eğitim öğretim dönemi süresince öğretmenle bir araya gelmeyen, derslerine girmeyen, rehberlik yapmayan okul müdürleri hangi kıstaslara göre değerlendirmeler yapacaktır. Biz bu durumdan endişe duyduğumuz için sendika olarak performans değerlendirmesinin iptal edilmesi için mahkemeye başvurduk ve davamızı açtık. Hatırlanacağı üzere sicil notu verilirken de okul müdürlerinin öğretmenleri sendikalarına göre taraflı bir şekilde değerlendirdikleri gerekçesiyle mahkemeye vermiştik ve mahkeme tarafından sicil notu verilmesi de kaldırılmıştı" şeklinde konuştu. Okul müdürlerinin performans değerlendirmelerini adil ve tarafsız bir şekilde yapmaları gerektiğini kaydeden Şenol, "Okullarımızda zaten eğitim ve öğretimin kalitesi düşüyor bir de böyle ayrıştırma yapılırsa ortada eğitim diye bir şey kalmaz. Okul müdürlerinin tek hedefi okullarının kalitesinin artırmak ve öğretmenleri ile birliktelik sağlayarak öğrencilerine en iyi hizmeti vermektir" diye konuştu.

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol;

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol;

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber