Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Kasım 2016 - 12:03 Yorum: 0

Türk Eğitim- Sen’den geleneksel pilav

Çan'da Türk Eğitim-Sen 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle pilav günü düzenledi.

Türk Eğitim- Sen’den geleneksel pilav

Çan'da Türk Eğitim-Sen 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle pilav günü düzenledi.

Pilav gününe, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Bal, Kamu-Sen İl Başkanı Resul Demirbaş, Sivil toplum kuruluşları Başkan ve yöneticileri, sendika başkanları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Türk Eğitim-Sen Çan Temsilcisi Ahmet Meydan, Pilav gününde yaptığı konuşmasında, "Bu öğretim yılında öğretmenlerimizle bu anlamlı gün 24 Kasımda birlik ve beraber olmak istedik. Çan'da sendikamıza üye olan ve olmayan tüm öğretmenlerimiz ile bu güzel günü geçirdiğimiz için mutluyum. Bunun ile beraber Eğitim ile ilgili ülke genelinde bir takım düzenlemelerin yapılması eğitim camiası olarak yararlı olacaktır. Türk milleti dert ve belaların üstesinden el ele vererek gelecektir. Ortak vicdan ve akılla inşallah bu süreç en az zarar ile atlatılacaktır. Türk milleti olarak en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Sivas kongresinde alınan karar gereğince Milli Sınırlar içerisinde vatan bir bütündür, parçalanamaz. Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet topyekun kendisini savunacak ve direnecektir. Eğitim ile ilgili olarak Sendikamızın talepleri doğrultusunda sözleşmeli öğretmen alımı, mülakatla öğretmen alımı kaldırılmalıdır. 2017 yılında ihtiyaç olan 100 bin öğretmen alımı yapılmalıdır. Atama ve görevlendirmeler hak, adalet etkisinde yapılmalıdır. Kamuda açığa almalar sağlam soruşturmalara dayanmalı art niyetli kişilerin yaklaşımlarına karşı devletimiz uyanık olmalıdır. Yargı kararları uygulanmalı İl ve İlçe emri uygulamalarda mutlaka uygulanmalıdır" dedi.

Sivil toplum kuruluşu olarak da taleplerini sıralayan Meydan, "Cezaevi kavşağına trafik ışıkları sisteminin kurulmasını istiyoruz. Yıllardan beri Çan'ın girişinde bulunan bu kavşakta birçok hemşerimizi, akrabamızı, kaybettik. Son bir yıl için de öğretmen arkadaşlarımızdan üçü bu kavşakta ölümden döndü. Daha birkaç ay önce bir aile karı koca buradaki kazada hayatını kaybetti. Bir aile ocağı söndü. Birkaç gün öncede yine aynı şekilde iki araç birbirine girdi ve ölümden döndüler. Kısacası can ve mal kaybına yol açan bu kavşağı eğitim camiası olarak daha fazla üzüntüler yaşanmadan trafik ışıklarının konulmasını yetkililerden istiyoruz. Bu vesileyle pilav günümüze katılan tüm katılımcılarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz" dedi.

Türk Eğitim- Sen’den geleneksel pilav

Türk Eğitim- Sen’den geleneksel pilav

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber