Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Haziran 2018 - 13:23 Yorum: 0

Türk firma dünyada ilaç sektöründe aktif rol almayı hedefliyor

Türk ilaç firması, AB ülkeleri de içinde olmak üzere bir yıl içinde 800 bin euroya varan ilaç ihracatı gerçekleştirdi.

Türk firma dünyada ilaç sektöründe aktif rol almayı hedefliyor

Türk ilaç firması, AB ülkeleri de içinde olmak üzere bir yıl içinde 800 bin euroya varan ilaç ihracatı gerçekleştirdi. Şirket, üç yıl içinde AB pazarına 60 milyon, Kanada, Pakistan ve Afrika pazarları dahil edildiğinde ise 100 milyon euro ihracatı hedefliyor.

Dünya genelinde 1 trilyon doları aşan ilaç sektörünün yeni oyuncularından Onko İlaç ihracat hedefini yükseltti. Hali hazırda Avrupa Birliği ülkeleri, güneyde Sudan ve Afrika ülkeleri, kuzeyde Kanada, Asya kıtasında Malezya ve Pakistan pazarlarına giriş yapan firma çeşitli ülkelerle görüşmeler yaparak işbirlikleri oluşturmak için çalışmalar yürütüyor.

100 milyon euro ihracat hedefi

Yapılan şirket açıklamasına göre, firma bir yıl içinde Avrupa Birliği ülkeleri dahil olmak üzere birçok ülkeye 800 bin euroya varan ihracat rakamına ulaştı. Bununla birlikte, 2018 Haziran ayında İngiltere'ye 1 milyon euroluk ihracat gerçekleştiren firma geliştirdiği ilaçlarını dünya pazarlarına ulaştırmak için çok sayıda ülkeye ilaç ruhsatı almak üzere başvuru yaptı. Ruhsatlarının çıkmasıyla birlikte şirket, üç yıl içinde AB pazarında 60 milyon euro, Kanada, Pakistan ve Afrika ülkeleri pazarları da dahil edildiğinde 100 milyon euro ihracat yapmayı hedefliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber