Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Nisan 2014 - 17:33 Yorum: 0

Türk futbolunun geleceği Bursa'da tartışıldı

Beşiktaş'ın eski teknik direktör ve altyapı antrenörlerinden Tüzün: "Dünya denizlerine hükmedecek balık yetiştirmek istiyorsan akvaryumda bunu yapamazsın"

Türk futbolunun geleceği Bursa'da tartışıldı

 BURSA (AA) - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Bursa Şubesince "Gündüz Özcebe-Erhan Erdener, Geçmişten Günümüze Gençlerin Eğitimi" konulu panel düzenlendi.

Derneğin kuruluşunun 35'inci yılı etkinlikleri çerçevesinde bir otelde organize edilen panelde, Trabzonspor'un eski futbolcu, teknik direktör ve kulüp başkanlarından Özkan Sümer, Beşiktaş'ın eski teknik direktör ve altyapı antrenörlerinden, yetiştirdiği ünlü oyuncularla tanınan Serpil Hamdi Tüzün ile Bursaspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Yalçın Gündüz, Türk futbolunun geleceğini konuştu. 

Serpil Hamdi Tüzün, futbolda altyapının çok önemli olduğunu belirterek, tüm takımların başarı için altyapılarına özen göstermesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de genç oyuncular için akademi ligleri oluşturulduğunu ancak kendisine göre bunun yararlı olmayacağını kaydeden Tüzün, şunları söyledi:

"Ben akademi liglerine 'lay lay lom' ligleri diyorum. Gerçekçi olmak lazım. Dünya denizlerine hükmedecek balık yetiştirmek istiyorsan akvaryumda bunu yapamazsın. Bu balığı ancak okyanusta yetiştirmelisin. Bizim Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay 17 yaşında hem A takımımızda hem de A Milli Takım'da forma giydi. Yıllarca 'genç Semih' dediğimiz Semih diye zavallı bir çocuk yıllarca kadroda kendisine yer bulamadı. Onun için gençlerimize önem ve takımda forma vermeliyiz." 

Trabzonspor'un eski futbolcu, teknik direktör ve kulüp başkanlarından Özkan Sümer ise Türk futbolu olarak yıllarca Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya'nın peşine takıldıklarını ancak hiçbir sonuç elde edilemediğini bildirdi. 

Türk futbolunun geleceği için altyapıya eğilmek gerektiğinin altını çizen Sümer, "Kendi gerçeğini bilemezsen kendi geleceğini kuramazsın. Bizdeki önemli sıkıntılardan birisi iyi oyuncu yetiştirememek. Bunu çözdüğümüz zaman Avrupa'da beklediğimiz başarıyı yakalayabiliriz"  diye konuştu. 

Bursaspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Yalçın Gündüz de kendisinin 32 yıl önce Bursaspor genç takımında forma giymeye başladığını, Türk futbolunda o günden bu yana büyük gelişmeler olduğunu belirtti. 

Türk futbolundaki başarı için sadece kulüplerin altyapıya eğilmelerinin yeterli olmadığını gençlerin de iyi eğitim alması gerektiğini vurgulayan Gündüz, "Buradaki en büyük görev Türkiye Futbol Federasyonuna düşüyor. Kulüp yapılarının daha sağlıklı hale getirilmesi gerekli. Ancak bu çok zor bir iş, büyük bir iş. Sonuç olarak Türk futbolunun kurtuluşu altyapıdan geçiyor" ifadelerini kullandı. 

Panelde, konuşmacılar davetlilerin sorularını da yanıtladı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber