Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 13 Şubat 2018 - 17:38 Yorum: 0

Türk gönüllülerden Bulgaristan’a eğitim yardımı

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uygulanan An EVS Bridge II Projesi kapsamında Türk gönüllüler Bulgaristan'ın Burgaz ilinde...

Türk gönüllülerden Bulgaristan’a eğitim yardımı

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uygulanan An EVS Bridge II Projesi kapsamında Türk gönüllüler Bulgaristan'ın Burgaz ilinde bulunan Snyagovo Köyündeki İlkokula kütüphane ve resim atölyesi açmak için çalışmalara başladı.

Burgaz'a bağlı Snyagovo Köyündeki Dimcho Debelyanov İlköğretim Okulunda başlayan çalışmalarla ilgili Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy'u ziyaret eden gönüllülerin, 26 Şubat'a kadar çalışmalarını tamamlaması hedefleniyor. Bulgaristanda bulunan Sena Şahin, çalışmaları Ayşe Hilal Kartal ile birlikte yürüttüklerini söyleyerek resim atölyesi ve kütüphanenin tamamlanmasının hemen akabinde aynı okula geri dönüşüm atık atandı da kurulacaklarını söyledi. Şahin: "Avrupa Gönüllüsü olmadan önce Sofya'da ne yapacaktık sorusunu kendimize baya bir sormuştuk. Sonuçta onların kültürünü tanıyacağımız gibi onlara kendi kültürümüzü de doğru şekilde yansıtmalıydık ve Ülkemizden kalıcı bir iz bırakmalıydık. Sofya Büyükelçiliğine mail atarak onlara Bulgaristan'a ülkemizden bir iz bırakarak iki kültürün kaynaşmasını ve uluslararası bir platforma yansımasını, ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek için geldiğimizi bize bu konuda yardım edebileceklerini düşündüğümüzü söyledik. Çağrımız cevapsız kalmadı. Bizlere bir okul temin edebileceklerini ve sadece Türkiye'den gelen kitapları transfer edeceklerini söylemişlerdi. Bulgaristan Burgaz Snyagovo Köyünde Dimcho Debelyanov İlköğretim Okulunda okuyan 105 Türk kardeşimizle bir bağ kurmuş olduk. Onlara Türkçe, İngilizce ve Bulgarca kitapların bulunduğu, hayallerini resmedecekleri kalemlerin, kâğıtların yer alacağı "Resim Atölyesi ve Kütüphanesi'ni açmak için kolları sıvadık. Ve her zamanki yardımseverliği ile Ülkemizin insanları yüreğimizin ritmine ortak oldular. Ayrıca hazırlayacağımız "Geri Dönüşüm Atık Standı" da atölyemizin içinde yer alacak. Katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 26 Şubat'ta açılışımızı yapacağız" dedi.

Türk gönüllülerden Bulgaristan’a eğitim yardımı

Türk gönüllülerden Bulgaristan’a eğitim yardımı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber