Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Eylül 2016 - 12:18 Yorum: 0

Türk Hava Kurumu (THK) kurban derisi bağışlarını bekliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, vatandaşları kurban derisini bağışlarken dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Önemli olan vatandaşlarımızın...

Türk Hava Kurumu (THK) kurban derisi bağışlarını bekliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, vatandaşları kurban derisini bağışlarken dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Önemli olan vatandaşlarımızın mutlaka verdikleri bu derilerin Türkiye'ni aleyhine olabilecek grupların eline geçmesini önlemeleri gerekir. Bölücü örgütte, paralel devlet yapılanması da ülkenin birliğine, bütünlüğüne karşı olan gruplarda derileri toplayıp bundan elde ettikleri paralarlar Türkiye'nin aleyhine faaliyet gösteriyorlar" dedi.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, vatandaşları kurban derilerini bağışlarken dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Milletimiz bu bayrama çok önem vermekte imkânı olan olmayan kurban kesmek için gayret gösterir ve bu bir sosyal yardımlaşma aynı zamanda insanlar arasındaki bağların kuvvetlenmesine vesile olur. Kesilen kurbanların et kısmının dağıtılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Türkiye'de çok değişik organizasyonlar var. Gelecek sene biz o organizasyonları da yapmak üzere biz milletimize yeni bir çehre ile çıkacağız. Çok uzun yıllardır yaptığımız. 2013 yılına kadar bu faaliyetlerin özellikle deri toplama faaliyetlerinden kanunla yetkili kurum Türk Hava Kurumuydu ama 2013 yılından sonra bu yetkiyi herkes kullandı. Bütün dernekler deri toplama faaliyetini yürütmekteler" şeklinde konuştu.

Türk Hava Kurumu'nun Türkiye çapında 430 şubesi ile deri toplama organizasyonunu gerçekleştirdiğine dikkat çeken Atılgan, "Diğer bir özellikte her sene biraz daha sıcağa doğru gitmekte Kurban Bayramı her sene 10 gün geriye giderek olur. Geçen sene Kurban Bayramı'nda iyi bir sıcak oldu Türkiye'de Eylül'ün sonuna doğru olmasına rağmen derilerin birçoğu zayi oldu. Sıcakta çok çabuk kokuyor. Dolayısıyla bu derilerin uygun bir şekilde hemen tüketiciye yada işlemciye ulaştırılması gerekiyor. Türk Hava Kurumu Türkiye çapında 430 şubesi ile bunları toplayıp heder etmeden ekonominin önemli bir değeri olarak işleyicileri ulaştırmak için organize oldu. Bütün şubelerimizde ihaleler yapıldı. Derilerin ulaştırılacağı müteahhitlerin fiyatları alındı. Koyun, keçi, sığır derilerini kaç liradan vereceklerini her bölgede ayrı ayrı tespit ettiler. Bize gönderdiler bizde onların fiyatlarını onayladık ve hepimiz bütün belediyelerden kaymakamlıktan araçlar alındı. İnsanlar kiralandı" açıklamasında bulundu.

"Dolayısıyla bunların toplanıp uygun bir şekilde işlenip, uygun şekilde fabrikalara ulaştırılması için bütün teşkilatımız pazartesi gününden itibaren hazır ve bu işi yapacaklar" diyen Atılgan şunları kaydetti:

"Burada önemli olan diğer bir husus var. Herkesin toplama yetkisi var şuanda bizde olan bu yetki 2013'te toplama yetkisi herkese verildi. Ama daha sonra hükümet bunun tekrar Türk Hava Kurumu'na verelim mi? Diye düşündü ama olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki Türkiye'de daha önemli olaylardan buna fırsat olmadı."

"İnanıyorum ki halkımız eskiden olduğu gibi bu konuda en hayırlı işi yapar"

Vatandaşların derileri bağışlarken Türkiye'nin aleyhine olabilecek grupların eline geçmemesi için dikkatli olmaları gerektiğni gerektiğini vurgulayan Atılgan, makbuz karşılığında bağışların yapılmasını söyleyerek , "Önemli olan vatandaşlarımızın mutlaka verdikleri bu derilerin Türkiye'ni aleyhine olabilecek grupların eline geçmesini önlemeleri gerekir. Bölücü örgütte, paralel devlet yapılanması da ülkenin birliğine, bütünlüğüne karşı olan gruplarda derileri toplayıp bundan elde ettikleri paralarlar Türkiye'nin aleyhine faaliyet gösteriyorlar. Dolayısıyla mutlaka makbuz karşılığı, mutlaka bu işteki hayırlı yerlere gittiğine inanabilecek çünkü dini bir vecibenin ülkenin yararına olabilecek bir şekilde derneklere, gruplara gitmesi gerekir. Bu hassasiyeti göstermeleri gerekir. Verirken mutlaka makbuz almaları gerekir. Makbuz karşılığı versinler. Verdikleri kurumunda ne olduğunu ne iş yaptığını buradan elde ettikleri gelirleri hangi konularda harcadıklarını mutlaka kontrol ederek versinler. İnanıyorum ki halkımız eskiden olduğu gibi bu konuda en hayırlı işi yapar" ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize havacılık sporunda ücretsiz eğitim veren Türk Hava Kurumu'na vermenin en doğru olacağına karar vereceklerdir" diyen Atılgan, "Bu Kurban Bayramı'nda Türk Hava Kurumu'na eskiden olduğu gibi daha yoğun bir şekilde ulaştırmak için gayret göstereceklerdir. Teşkilatlarımızdaki başkanlar, insanlar bunları toplayabilmek için her yere ulaşamayabilirler. Toplama merkezleride var Türk Hava Kurumu'nun oralara ulaştırabilirler" açıklamasında bulundu.

Türk Hava Kurumu (THK) kurban derisi bağışlarını bekliyor

Türk Hava Kurumu (THK) kurban derisi bağışlarını bekliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber