Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mayıs 2016 - 17:13 Yorum: 0

Türk Hava Yolları, Dubrovnik Seferlerine Başladı

Türk Hava Yolları, Hırvatistan'da Zagrep'ten sonra Adriyatik Denizi sahilinde yer alan dünyanın en gözde turistik yeri olan Dubrovnik seferlerine de başladı.

Türk Hava Yolları, Dubrovnik Seferlerine Başladı

Türk Hava Yolları, Hırvatistan'da Zagrep'ten sonra Adriyatik Denizi sahilinde yer alan dünyanın en gözde turistik yeri olan Dubrovnik seferlerine de başladı.

Dubrovnik'e ilk seferi yapan Türk Hava Yolları uçağı yerel saatle 10.15'te Dubrovnik Havalimanı'na iniş yaptı. Yolcular burada Hırvat ve Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından karşılandı. Açılışa THY Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Dilberoğlu,THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, THY Satış Başkanı Ziya Taşkent, THY Doğu Avrupa ve Balkanlar'dan sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman, T.C. Hırvatistan Büyükelçisi Ahmet Tuta ve Hırvatistan'ın Türkiye Büyükelçisi Mario Zadro'nun yanı sıra Türkiye, Japonya, Kore,Kanada, Tayvan gibi ülkelerden çok sayıda basın mensubu ve davetli katıldı. Apronda yapılan kurdele kesiminin ardından, Dubrovnik Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Hırvat yetkililer, uçak seferlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve THY yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, Hırvat yetkililere uçak maketi hediye ederken, daha sonra günün anısına yaptırılan pastayı birlikte kesti.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu, "Dünyanın 115 farklı ülkesine 285'ten fazla destinasyona Türk Hava Yolları olarak, bayrak taşıyıcı bir marka olarak hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Hırvatistan'daki ikinci noktamıza, Zagrep'ten sonra Dubrovnik'e ulaşmış durumdayız. Haftada üç sefer olarak başlayacak, daha sonra 5 ve 6 sefer olacak. Yaz sezonunda ise bu seferleri artırmayı düşünüyoruz. Buraya günlük sefer yapmayı da planlıyoruz" dedi.

2023 yılında 500 uçak sayısına doğru giden ve dünyada rekabete açılmış büyük markalarla mücadele eden ve Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil eden bir Türk Hava Yolları markası oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dilberoğlu, "Bu doğrultuda, dünyanın en yaygın uçuş ağına sahip Türk Hava Yolları'nı bu uğurda rakipsiz kılmak, dünyanın her yerine, bilhassa birçok havayolu şirketinin gitmek istemediği yerlere giderek oradaki insanlara ulaşmak istiyoruz. Türk Hava Yolları büyüdükçe Türkiye büyüyor, Türkiye büyüdükçe Türk Hava Yolları büyüyor" ifadelerini kaydetti.

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay ise şunları söyledi:

"Dubrovnik, THY uçağının uçtuğu 288'inci yeni yeri. Türk Hava Yolları dünyada en fazla şehre uçan bir havayolu. Dubrovnik, tarihiyle, kültürüyle, gezilmesi gereken ve çok ilgi çeken bir yer. Çok heyecanlıyız. İyi bir uçuş destinasyonu olacağına inanıyoruz. Şu an Türk Hava Yolları'nın 315 uçağı var. Biz dünyada en genç uçak filosuna sahip bir havayolu şirketiyiz. Bizim 2023 hedeflerimiz var ve hedefimiz 120 milyon yolcu ve 500 uçak. Malum, 2015 yılında 62 milyon yolcu taşıdık. Bu sene büyüyerek, 2023 yılındaki hedefimiz olan 120 milyon yolcuya yeni havalimanıyla ulaşmak istiyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber