Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 06 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

Türk Havayolları, yenilikçi Honeywell Connected Aırcraft yazılımını kullanarak yakıt maliyetlerini düşürüyor

Türkiye'nin amiral gemisi havayolu şirketi, yakıt tüketimini daha da azaltmak için uçuş sonrası analiz servisini kullanıyor.

Türk Havayolları, yenilikçi Honeywell Connected Aırcraft yazılımını kullanarak yakıt maliyetlerini düşürüyor

Türkiye'nin amiral gemisi havayolu şirketi, yakıt tüketimini daha da azaltmak için uçuş sonrası analiz servisini kullanıyor.

Honeywell, bağlanılan uçak servisleri seti GoDirect'in bir parçası olan Fuel Efficiency yazılımı sayesinde, yakıt kullanımı ve ilişkili maliyetleri azaltmak için Türk Havayolları tarafından tercih edildi. Yazılım çözümü, uçağın o anki yakıt tüketimi ve yakıttan tasarrufun yolları üzerine havayoluna anlık analizler ve öneriler sağlıyor.

Firmanın 2015'te Aviaso'dan edindiği yazılım, 100'den fazla hazır analiz raporunu içeriyor ve kullanıcı dostu bir veri arayüzü yoluyla havayolunun var olan bilgisayar sistemleri ile entegre oluyor. Havayolları çözümü hızla dağıtabiliyor, var olan veya özelleştirilmiş raporlarla birlikte, yakıt tasarrufu çalışmasındaki gelişmeleri izlemek ve bağlantı kurmak için kontrol panelini kullanabiliyorlar. Yazılım, bir taraftan Avrupa Birliği Emisyon Bildirim Sistemi yönetmeliğine tam olarak uyum sağlamayı garantilemek için geniş kapsamlı raporlar sağlarken, çeşitli muhtemel yakıt tasarrufu girişimlerini de titiz bir şekilde izliyor.

Firmanın Kıdemli Satış Direktörü Jason Wissink, "Güçlü yakıt yönetimi yazılımı, yakıt verimliliği programlarını bir üst seviyeye taşıma arayışında olan Türk Havayolları gibi havayolu şirketleri için önemlidir. Yazılım, hızlı dağıtımı desteklemek ve havayollarının gelecekte filonun büyümesini idare etmek için iyi donanmış olmasını garantilemek amacıyla, pek çok farklı veri kaynağı ile entegre olmak için yeterince esnektir" dedi.

Havayolu şirketi Entegre Operasyonlar Kontrolünden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Fatih Kaçmaz, "Uçuş operasyonlarını izleme ve ölçmede, ayrıca verimliliği artırmak amacıyla yeni yollar keşfetmede teknolojinin kullanılmasında büyük bir potansiyel görüyoruz. Aslında, işimizin önemli dayanaklarından biri de, günlük operasyonlarda en gelişmiş teknolojileri kullanmaktır" dedi.

Havayolu şirketi Operasyonel Yakıt Müdürü olan Reşat Gündüz de, " Firmamız, operasyonel verimliliği geliştirmek için operasyonların tüm alanlarında son teknolojilere yatırım yapıyor. Şu anda yakıt verimliliği programımızı geliştirmek için, en iyi endüstri uygulamalarını kuruyoruz. Kullandığımız yazılımda bunlardan biri" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber