Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 09 Temmuz 2018 - 17:14 Yorum: 0

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan Tekirdağ’daki tren kazasıyla ilgili açıklama

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Tekirdağ'daki tren kazasıyla ilgili olarak Türk-İş Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan Tekirdağ’daki tren kazasıyla ilgili açıklama

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Tekirdağ'daki tren kazasıyla ilgili olarak Türk-İş Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Tekirdağ'daki tren kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, meydana gelen tren kazasıyla ilgili gerekli soruşturmanın tüm yönleriyle yapılarak sorumluların ortaya çıkarılmasını ve gereken tedbirlerin bu doğrultuda alınması gereğine işaret ederek, "Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treni 8 Temmuz 2018 Pazar günü akşama doğru Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde raydan çıkması sonucu kaza meydana gelmiş, onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştır. Öncelikle yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Meydana gelen müessif tren kazasının sebepleri tüm yönleriyle ayrıntılı olarak araştırılmalıdır. Elbette ki ne eksiklik varsa bu ortaya çıkacaktır. Sektörde örgütlü sendikanın genel başkanı olarak bunun takipçisi olacağız. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, bu tip demir yolu hatlarında belli dönemlerde periyodik olarak teknik kontroller yapılmaktadır. Yılda bir kez yapılması gereken kontrollerin en son Nisan ayında, yani yakın bir zamanda yapıldığı ifade edilmektedir. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre kazanın olduğu gün saat 10:40 itibariyle saat 07:00 treni aynı hattı kullanmıştır. Ancak daha sonra, saat 14:20 ile 15:10 arası yağan şiddetli yağmur, oradaki menfezde olağanüstü şişmeye neden olmuştur. Tren raylarıyla menfez arasındaki malzeme yağmurla boşalmış ve tren raydan geçtiği sırada, lokomotif ve birinci vagon geçişini yapmış, diğer vagonlar ise raydan çıkmış ve yan yatmıştır. Meydana gelen kaza üzücüdür. Yapılacak soruşturma ve araştırma sonucu hazırlanacak raporla kamuoyu bir an önce bilgilendirilmelidir. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber