Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Ekim 2014 - 16:58 Yorum: 0

Türk-İş'in Soma'ya yaptıracağı okul

Türk-İş Konfederasyonu'nun Soma'ya yapacağı okulun protokolü imzalandı

Türk-İş'in Soma'ya yaptıracağı okul

MANİSA (AA) - Türk-İş Konfederasyonu'nun Soma'ya yapacağı ikokulun protokolü imzalandı. 

Soma Kaymakamlığı'nda düzenlenen imza prokokolü törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, Orhan Erdem, sivil toplum kuruluşlarının eğitime katkılarına her zaman açık olduklarını, imzalanan protokol ile Türk-İş'in Soma'ya 16 derslikli bir okul yaptıracağını söyledi. Erdem, okulun adının "Türk-İş Madenci Okulu" olacağını ifade etti.

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ise facia sonrasında Soma'ya yaptıkları ziyarette her bayram öncesinde ziyaret sözü verdiklerini belirterek, yaptıracakları okulun 1.5 milyon liraya mal olacağını kaydetti. Atalay, Arzumuz bu okulun gelecek yıl öğretime açılması. Türk-İş olarak bu yaptıracağımızı 17'nci okul olacak. Türkiye'nin değişik bölgelerinde yaptırdığımız okullarımız var. Bu bölgeyi unutmamak, sendikalar da bunu unutturmamak" dedi. 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Soma'da verilen sözlerin tutulduğunu, gerekenlerin yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini belirterek, madenciliğin daha çağdaş standartlarla yapılmasının önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından okul protokolü imzalandı. 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem ile Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, protokol imza töreni ardından Soma Belediyesi mezarlığındaki maden şehitliğini ziyaret etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber