Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Nisan 2014 - 16:38 Yorum: 0

Türk Kızılayı en fazla 2 saatte yardıma hazır

Türk Kızılayı Merkez Kurulu Üyesi Turunç:

Türk Kızılayı en fazla 2 saatte yardıma hazır

ANTALYA (AA) - Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Turunç, "Türkiye içinde herhangi bir yerde afet olduğunda en fazla 2 saat içinde operasyonel gücümüzü görmeniz mümkün. 146 yıllık tecrübemiz, 4 bin 200'e yakın profesyonel çalışan ve 90 binin üzerindeki gönüllümüz ile nerede problem varsa bizi orada görmeniz mümkün" dedi.

 Turunç, Türk Kızılayı'nın Kepez Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Turunç, burada yaptığı konuşmada, Kızılay'ın 146 yıllık bir kuruluş olduğunu hatırlattı. Kızılayın dünyadaki sosyal yardım kuruluşları arasında ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Turunç, Kızılayın dünyadaki insanların gönlünde yer alan bir kuruluş olduğunu ifade etti. Dünyadaki bütün afet bölgelerinde kızılay görevlilerinin yer aldığını söyleyen Turunç, Türk halkının yardımlaşma duygusunu en güzel şekilde anlayan bir toplum olduğunu kaydetti.

Türk Kızılayı'nın reflekslerinin oldukça güçlendiğine dikkati çeken Turunç, "Türkiye içinde herhangi bir yerde afet olduğunda en fazla 2 saat içinde operasyonel gücümüzü görmeniz mümkün. 146 yıllık tecrübemiz, 4 bin 200'e yakın profesyonel çalışan ve 90 binin üzerindeki gönüllümüz ile nerede problem varsa bizi orada görmeniz mümkün. Biz duyarlılık içinde hazır vaziyette bekliyoruz. Dünyada yardımlaşma konusunda, dış yardım konusunda Türkiye 4'üncü ülke konumuna geldi. Bu gurur verici bir durum" diye konuştu. 

Suriye'deki yardımların da bütün hızla devam ettiğini vurgulayan Turunç, "Kampları gezen yabancı ziyaretçilerimiz 'Dünyanın hiçbir yerinde Kızılayın kampları kadar düzenli kamplar yok' diyor. 24 kampımız var. 222 bin insan orada yaşıyor. Türkiye'nin, Türk Kızılayı'nın geldiği nokta bu" dedi. 

Turunç, Türk Kızılayı olarak 29 Nisan'da Somali'de yaptıkları bir hastanenin açılışını gerçekleştireceklerini açıkladı. Toplanan yardımların hiç bir devlete nakit bir para olarak ödenmediğini ifade eden Turunç, "Çünkü vermiş olduğumuz nakit yardımlar insani amaçlı kullanılmıyor. 'Neye ihtiyacınız var?' diye soruyoruz, 'Hastane' diyorlar. Hastane yapıyoruz 'Okul' diyorlar. Okul yapıyoruz. Hiçbir yardımın kötüye kullanılmasına izin vermiyoruz. Bağışlanan bir kuruşun bile yardım olarak döndüğüne emin olmalısın" dedi.

Turunç'un konuşmasının ardından Türk Kızılayı Kepez Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber