Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 10 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

"Yönetim kurulu içerisindeki tesanüdün arttırılması ve daha verimli hizmet anlayışının getirilebilmesi için bir olağanüstü kongre kararı alındı"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

ERZİNCAN (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Yönetim kurulu içerisindeki tesanüdün arttırılması ve daha verimli hizmet anlayışının getirilebilmesi için bir olağanüstü kongre kararı alındı" dedi. 

Türk Kızılayı Erzincan Şubesinin Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen 2. bölge toplantısına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ile 10 ilden 33 şube başkanı katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, her İstiklal Marşı okunduğunda duygulandığını belirterek, "Bundan yaklaşık olarak 15-20 gün evvel Bağdat'a gittim. İstiklalini kaybetmiş, başka milletlerin boyunduruğu altına girmiş, zalimlerin işgaline uğramış, sözde 'barış getireceğiz' diyenlerin cenderesine girmiş olanların şöyle bir bayrağın nazlı nazlı dalgalanışına ne kadar hasret olduklarını gördüm" diye konuştu.

Yönetim kuruluyla içerisinde bulundukları durumlar dolayısıyla kongre kararı aldıklarını söyleyen Akar, "Resmi olarak şunu söylüyoruz, yönetim kurulu içerisindeki tesanüdün arttırılması ve daha verimli hizmet anlayışının getirilebilmesi için bir olağan üstü kongre kararı alındı. Denetleme kurulunun almış olduğu kararı  yönetim kurulu tasdik etti. Gün ve tarihi belirlendi, 23 Mart 2015 Pazartesi günü inşallah kongremizi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Akar, Türk Kızılayı'nın Türkiye'de bilinirlik, görünürlük ve güvenilirlik algısı araştırmasında yüzde 90,5 ile çok büyük bir orana ulaştığını vurguladı.

Yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"Yurtdışında Suriye sınırında biz varız, 12 sıfır noktasından devamlı olarak Suriye içlerine hiç bir ayırım gözetmeksizin gıda maddesi, 1 milyar lira tutarında malzeme yolladık. Bunu yollarken oradaki Arapları, Türkmenleri, Kürtleri, Ezidileri, Müslümanları, Şiaları hiçbirini birbirinden ayırmaksızın kimin insani yardıma ihtiyacı varsa hepsine insani yardımı kendi ellerimizle sıfır noktasından teslim ettik. Şam'a kadar Halep'e kadar gönderdiğimiz yardım malzemeleri ulaştı. Eğer bugüne kadar Suriye'nin o kesimlerinde toplu ölümler olmadıysa ve insanlar açlıktan kırılmadıysa ve insani yardım malzemeleri ulaştıysa bunda Türk Kızılayı'nın çok büyük rolü vardır. Bunu herkes biliyor, bunu tarih kaydediyor. 250 bin kişinin barındığı 24 kampta Türk Kızılayı faaliyet halindedir AFAD'la beraber."

 Erzincan Valisi Süleyman Kahraman da din, dil, ırk ayrımı yapmadan zor durumda olan insanların 146 yıldır yardımına koşan Türk Kızılayı ile ülke olarak büyük onur ve gurur duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber