Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Türk Kızılayı, huzurevi sakinlerine ikinci baharlarını yaşatıyor

Bandırma'da 1984'te açılan tesisle huzurevinde bakım hizmeti vermeye başlayan Türk Kızılayı, aradan geçen 31 yılda binlerce yaşlıya sıcak yuva sağladı- Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:- "Yaşlılarımıza verdiğimiz hizmeti çok önemsiyor, emanetlerine en iyi

Türk Kızılayı, huzurevi sakinlerine ikinci baharlarını yaşatıyor

DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Bandırma'da 1984'te açılan tesisle huzurevinde bakım hizmeti vermeye başlayan Türk Kızılayı, bakıma muhtaç yaşlılara ikinci baharlarını yaşatıyor.

Türk Kızılayı, Bandırma Huzurevinin açılmasıyla 1984'ten beri yaşlılara hizmet veriyor. Kuruma gönül veren ve huzurevinde kalmak isteyen yaşlılara yönelik 70 kişi kapasiteli Şişli Zeynep-Nedim Oyvar Huzurevi, 40 kişi kapasiteli Edremit Konukevi ve 62 kişi kapasiteli Düzce Akçakoca Yaşlılar Konukevi, hizmetlerini sürdürüyor. 

Özel Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezleri Yönetmeliğine tabii olarak hizmet veren Türk Kızılayı, huzurevlerine 55 yaş ve üzerindekileri alıyor, kuruma bağışta bulunanlar ile Türk Kızılayına uzun yıllar hizmet vermiş kişilere öncelik tanıyor.

Yaşlı bakım hizmetleri hakkında AA muhabirine bilgi veren Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 147 yıldır ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını, bundan sonra da olacaklarını söyledi.

"Kuruluşumuzdan bugüne kadar yardımlarımızı yaparken hiçbir ayrım gözetmedik" diyen Akar, "Bizim için yardımda öncelik yoktur fakat hassas grupları daha fazla gözetliyoruz. Yaşlılarımızı da bu grup içinde değerlendiriyoruz. Hemen hepsi Kızılaya gönül vermiş, bağışta bulunmuş hayırseverlerimizdir. Bu hayırseverlerimiz yaşlılıklarında da Kızılayın güvenli ellerinde hayatlarını sürdürmek istemiş. Onlara seve seve hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.. 

Yaşlı hizmetleri için üç ilde tesisleri bulunduğuna dikkati çeken Akar, şöyle konuştu:

"Üç tesisimizde yaşlı bağışçılarımız güven ve huzur içinde yaşıyor. Ben de dönem dönem kendilerini ziyaret edip hayır dualarını alıyorum. Onlara verdiğimiz hizmeti çok önemsiyor, emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Toplumun en güvenilir yardım kuruluşu olarak tüm bağışçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, herkese hayırlı ömürler diliyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber