Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 16:18 Yorum: 0

Türk Kızılayı kan bağışı için çadır açtı

Türk Kızılayı Batman Şubesi, kan bağışı için Sason Cumhuriyet Meydanı'nda çadır açtı.

Türk Kızılayı kan bağışı için çadır açtı

Türk Kızılayı Batman Şubesi, kan bağışı için Sason Cumhuriyet Meydanı'nda çadır açtı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan Türk Kızılayı çadırında kan vermek isteyen vatandaşlar, bağış formunu doldurduktan sonra bağışta bulundu. Batman Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Hakkı İpek, "Her verilen kan üç kişinin hayatını kurtarıyor. Sason halkı kan bağışı konusunda Batman genelinde en yüksek orana sahiptir. Bu sebeple Sason halkına kan bağışını eksik etmedikleri için, gösterdikleri rağbet için, her geldiğimizde en yüksek rakamı verdikleri için, Kızılaya verdikleri bu değer ve bağışlar için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kan bağışında bulunan Sason İmam Şafii Camii İmamı Medeni Arslan "Peygamberimiz (SAV) zamanında hacamat vardı. Peygamber efendimizde o zamanlarda hacamat yapardı ve tavsiye ederdi. Hacamatla ilgili çalışmalar ülkemizde tıbben yeni olması ve kan bağışlamanın da hem sağlığa faydalı, hem insanlığa hizmet olduğu için, Kızılaya kan vermemiz lazım. Bu dinen de çok güzel bir şeydir. Allah bu hizmeti yürüten ve fayda sağlayan herkesten razı olsun" diye konuştu.

Sason kanaat önderlerinden Fikret Sezgin ise sürekli kan verdiğini söyledi. Sezgin, "Ben her kan bağışı çadırı geldiğinde kan bağışı vermek için çadıra koşarım. Türk Kızılayı'na bağış vermek vatani görevdir" dedi.

Kan bağışında bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım da, "Bizler bu hayırlı işlerde öncülük etmek için varız. Böyle hayırlı, faydalı cankurtaran ve insanlık içeren bir hizmeti atalarımız hiç çekinmeden yapmış bize de bu hayırlı işe sımsıkı sarılmak ve sahip çıkmak düşer. Allah bütün kan veren kardeşlerimizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı kan bağışı için çadır açtı

Türk Kızılayı kan bağışı için çadır açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber