Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Mayıs 2016 - 12:58 Yorum: 0

Türk Kızılayı Ve İmkander’in Gönderdiği 195 Ton UN Halep’e Ulaştı

Türk Kızılayı ve İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) tarafından başlatılan kampanya çerçevesinden toplanan 195 ton un Halep'e ulaştı.

Türk Kızılayı Ve İmkander’in Gönderdiği 195 Ton UN Halep’e Ulaştı

Türk Kızılayı ve İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) tarafından başlatılan kampanya çerçevesinden toplanan 195 ton un Halep'e ulaştı.

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) tarafından toplanan 195 ton un, Gaziantep'ten yola çıkarak akşam saatlerinde Halep'e ulaştı. Kentte yaşanan ekmek sıkıntısı sebebiyle zor günler geçiren Halepliler, gelen yardımları sevinçle karşıladı.

300 BİN KİŞİ GIDA SIKINTISI YAŞIYOR

İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Halep'teki insanların dramına seyirci kalmayacaklarını söyleyerek, "Haleplileri dünyanın gözü önünde aç bırakmayacağız" dedi. Halep'te İMKANDER tarafından kiralanan fırında halka ücretsiz ekmek dağıttıklarını belirten Gökdere, "Bölge her gün bombalanıyor. Halep'te kiraladığımız fırınlarda halka ücretsiz ekmek dağıtıyoruz. Ancak bölgenin ağır bombardımana tutulması zaman zaman buna engel oluyor. Halep ve çevresine yaşayan 300 bin kişi gıda sıkıntısı yaşıyor. Ailelerin en temel ihtiyacı olan ekmek sorunu biraz olsun çözülmüş oldu. Başlattığımız kampanyada toplanan 195 ton unu 9 TIR'la Türk Kızılayı aracılığıyla, akşam saatlerinde Halep'teki fırınlara ulaştırdık" şeklinde konuştu.

TIR'LARI SEVİNÇLE KARŞILADILAR

İMKANDER tarafından kiralanan fırınlarda gönüllü olarak çalışan Suriyeliler ise, gelen yardım TIR'larını Halep'in girişinde sevinçle karşıladı. Gelen TIR'lardaki unları sevinçle indirilmesine yardımcı olan Suriyeliler, Türk Kızılayı ve İMKANDER'e teşekkür ettiler.

Yardım konvoyu önünde açıklama yapan Suriyeli Türkmenler, "Türkiye'den gönderilen unlar elimize ulaştı. Bu yardımları yapanlar ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Buradaki halkı unutmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber